Hva' f..... er meningen med apostrof i Jensen's Bøfhus?


Hva' f..... er meningen med apostrof i Jensen's Bøfhus?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 19 år har apostroffen i bøfhusets navn været en skamplet på dansk retskrivning. Hva' f..... er meningen, spørger 24timer Xtra.

Apostroffen er en spøjs fætter. En lille fimset streg, som må bruges på dansk, når et navn, der slutter på s, står i ejefald.

Anders' Bøfhus er dermed en helt korrekt brug af apostrof, mens ord, der ikke slutter på s, er forment adgang til apostrofselskabet.

Og det gælder også det solide danske efternavn Jensen. 24timer Xtra søger derfor en forklaring på den korrumperende apostrof i Jensen's Bøfhus

- Hva' f..... er meningen med apostroffen i Jensen's Bøfhus, direktør Palle Skov Jensen?!

- Det ved jeg faktisk ikke. Apostroffen blev en del af navnet i 1989, da vi lavede logoet. Dengang var det meget normalt at bruge apostrof på den måde, og så er det blevet hængende siden.

Reklamebureauets skyld

- Men ved du ikke, at det kun er på engelsk, man bruger apostroffer på den måde, og at det er i strid med dansk retskrivning?

- Jeg skal ikke sidde og gøre mig klog på det danske sprog, men det har nok været reklamebureauet, som har syntes, at det var pænere med en apostrof. Det har tidligere været drøftet, om man skulle fastholde apostroffen eller ej, men nu er det blevet sådan.

- Men tror du ikke, at I er med til at ødelægge danskernes sprogbrug med jeres falske apostrof?

- He, he. Det håber jeg da ikke. Jeg har ikke tænkt over det før, men det kan da godt være, vi skal overveje apostroffen en ekstra gang.

Apostrof en del af logo

- Siger du dermed, at du vil fjerne apostroffen, så jeres navn kommer til at stemme overens med den danske retskrivning?

- Det ved jeg ikke. Vi vil måske tage det op.

- Vi ser mere apostroffen som en del af et logo, og det er lige så meget hele skrivemåden i navnet Jensen's Bøfhus, som gør det specielt. Men om vi skal fjerne apostroffen fra alle vores facader, det er ikke noget, jeg lige kan svare på her.

24timer Xtra forventer efter dette afslørende konfrontationsinterview, at Palle Skov Jensens Bøfhus snarligt påbegynder en landsdækkende afmontering af apostroffer fra facaderne og menukortene på bøfkædens restauranter.

Hva' f..... er meningen med apostrof i Jensen's Bøfhus?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.