Min hjerne spækkes dagligt af alle mulige usaglige påstande om muslimer og islam. Jeg kan ikke længere læse en avis i ro og mag, mens jeg indtager min daglige dosis koffein uden at skulle smide avisen fra mig af ren frustration og næsten spilde den halvlunkne kaffe ned ad mig selv på grund af mine store armbevægelser, mens jeg hastigt er i færd med at lede efter en skraldespand. Hele min dag er næsten ødelagt, så derfor har jeg vænnet mig til at læse nyheder om aftenen.

Alle disse skrækscenarier fremsat af fordomsfulde mennesker om muslimer irriterer mig grænseløst, for hver gang en muslim begår en forbrydelse, stormer islamkritikere frem og manipulerer samfundet ved at lægge flere fordomme oven i de eksisterende fordomme.

Jeg får også flere gange udtalelser i hovedet som denne, hvor folk hvinende og med klap i hænderne udbasunerer med et fremprovokeret sukkersødt smil: "Nejjjjjjjj, du taler jo så godt dansk!" Øhh ja, selvfølgelig gør jeg det, og er du da helt ude i tovene eller hvad, tænker jeg harm. Jeg har boet i Danmark hele mit liv og har ikke brug for at blive bekræftet i, at jeg mestrer det danske sprog, for selvfølgelig gør jeg da det! Jeg føler mig mere som dansker indeni, end jeg føler mig som iraner.

Nå, lad os snegle os hen til budskabet med denne klumme. Jeg har længe tænkt på, at fordomme faktisk går begge veje. Jeg har hørt fordommene, når jeg i smug lyttede til indvandreres samtaler og har flere gange hørt udtalelser af mine bekendte, jeg måtte smågrine lidt ad eller tage skarpt afstand fra.

Der siges jo, at kært barn har mange navne. Prutte-Børge og stive havgasser, skinker og kartofler ... Der er mange sjove og mærkelige navne, jeg har måttet lægge øre til – at benævne en dansker 'kartoffel' har jeg aldrig rigtig forstået. Men det my-sterium må jeg snarest have afklaret.

Endnu en fordom, som jeg har hørt fra nogle indvandrerfyre, er, at det er let at få nedlagt danske kvinder. Så tænker jeg, at det måske er fyrene selv, som i deres forældede mellemøstlige machotankegang opretholder denne fordom for at føle sig noget værd og give føde til manddommen. Men derfor har de ikke ret til at komme med diverse nedsættende udtalelser.

Af nogle etniske kvinder har jeg derimod ofte hørt, at danske fyre ikke i den grad er så romantiske som mørk-lødede fyre. Kære søstre, overdrevet romantiske tilnærmelser kan også være baseret på falsk grundlag!

Fordomme kan ødelægge meget hos begge parter og i stedet for at gå rundt og tænke over, hvad vores nabo, omgangskreds og forældre har påduttet os af deres egen snæversynethed igennem vores opvækst, så synes jeg, at vi skal droppe facaden og tage udgangspunkt i den enkelte persons liv. At lære et andet menneske med en anden kulturbaggrund at kende kan åbne ens horisont og gavne ens syn på menneskeheden. Man får en dybere forståelse af livet og den verden, man lever i og kan bruge det i senere sammenhæng.

Min omgangskreds er fyldt med en palets smukke forskelligartede farver. Jeg takker min omgangskreds af trofaste mennesker fra forskellige verdensdele uanset race, køn og alder for at have beriget mit liv med deres kærlige og barmhjertige væsen som en lotusblomst, der spreder en unik duft ind i min sjæl for evigt. Længe leve globaliseringen som til stadighed blomstrer i fuldt flor!