Endnu ligger nyanskaffelsen ved Østre Havnekaj i Svendborg og venter på at få malet skroget rødt ligesom de andre fartøjer fra NH Svendborg Bugser A/S. Bugserbådens navn er allerede skiftet til Dolphin, og det måske knap charmerende eksnavn, Jade-Service I, er overmalet.

Købet af den brugte bugserbåd er en udvidelse af flåden hos skibsreder Niels Ove Henriksen med domicil på Østre Havnekaj:

- Vi sørger for hele tiden at holde vore fartøjer opdaterede. Anskaffelsen af Dolphin skal ses som et led i denne løbende udskiftning og modernisering, forklarer Niels Ove Henriksen til Fyens.dk.

Lige nu er der ikke i anledning af nyanskaffelsen disponeret med at sælge ud af den øvrige tonnage, men pilen peger imod et af de ældste fartøjer. Nestor i rederiets flåde er Storesund bygget i 1969.

Det sydfynske bugserselskab med det røde NH som logo råder nu over i alt syv bugserfartøjer. Dertil kommer tre pramme.

Bugserbådenes operationsfelt er bogstaveligt talt den halve verden. Aktuelt er et af Svendborg-fartøjerne fx stationeret i Den Dominikanske Republik i Caribien, et andet i Rotterdam, Holland og et tredje i Greiffswald, Tyskland. I dansk farvand ligger bugserbåde i opgave eller klar til udrykning i Hvide Sande og i Frederikshavn. I Svendborg har den nye Dolphin selskab af Storesund.

Flere af NH-fartøjerne ender på "-sund" , men den navnetradition er under afvikling. Nye både får mere internationalt gangbare navne, oplyser Niels Ove Henriksen. Navnet Dolphin er et led i dette traditionsskift.

Den nye Svendborg-bugserbåd er bygget på et værft i Malaysia i 2008. Dolphin er 24 meter lang og fem meter bred. Trækkraft er to hovedmotorer på i alt omkring 1500 hk. Bugserbåden er købt af rederiet Jade-Dienst i Wilhelmshaven, nær den tyske Vadehavskyst.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør på Fyns Amts Avis’ Søsiden og Koøjet. Arbejder med tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også nationalt og internationalt. Faglært journalist og har i mere end 40 år virket på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef og medlem af redaktionsledelsen gennem 25 år. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger”.