Værtsparret på Vester Skerninge Kro er blevet skilt, og det bliver den kvindelige part, Susanne Christensen, der sammen med sin søster Karina Christensen,skal drive den kendte kro fremover.

Vester Skerninge: - Det er den næstlykkeligste dag i mit liv, lyder det med et stort smil, da Susanne Christensen (tidligere Thude) tager imod i krostuen på Vester Skerninge Kro fredag eftermiddag.

Den allerlykkeligste dag var hendes datters fødselsdag, men den 22. september 2017 blev dagen, hvor hun fik de sidste underskrifter på plads på de dokumenter, der sikrer hende den fortsatte drift af den kro, hun elsker.

Vester Skerninge Kro

1722: Vester Skerninge Kro opføres og drives som landevejskro.1918: Fredningslovenen indføres, og Vester Skerninge Kro er en af de første bygninger, der fredes.

Ægteparret Lars og Susanne Thude overtog kroen i 2008, men er for nylig blevet skilt.

22. september 2017 har Susanne (der nu hedder Christensen og ikke Thude) formelt overtaget kroen, som hun skal drive sammen med sin lillesøster, Karina Christensen.

Søstrene fortsætter det franske køkken efter konceptet med både klassisk og gourmet på menukortet. De har desuden planer om at udvide med vinmark, ny værelsesfløj og en isbod.

 

 

Usikkerheden omkring kroens fremtid blev skabt, da det for et halvt års tid siden kom frem, at værtsparret skulle skilles efter 23 års samliv og otte års parløb på kroen. Susanne Christensen arbejdede fra starten på at blive den, der overtog stedet.

- Jeg har været forelsket i stedet og og den lange historie, fra jeg så det første gang. Jeg besluttede med mig selv allerede den gang, at det bliver herfra jeg pensioneres, siger hun.

Det er den næstlykkeligste dag i mit liv.

Susanne Christensen, om at blive kroejer på Vester Skerninge Kro

- Men jeg stod i skyggen af min eksmand, som jo var den, der havde stået for maden og var blevet ansigtet udadtil. Heldigvis kunne vores investor se, at jeg også kan noget, så det endte med at blive mig, der fik lov til at fortsætte - og det formelle er nu endelig gået i orden. Jeg er simpelthen så glad, og jeg glæder mig så meget til alt det, der skal ske nu, siger Susanne Christensen.

Og forandringer bliver der. Blot ikke på det succesfulde koncept med både at have klassisk og gourmet på menuen.

- Kroens atmosfære vil altid være den samme, og vi beholder menukortet, men vores kokke har fået friere hænder nu, hvor de er alene i køkkenet, siger hun og fortæller, at hun også selv skal i køkkenet.

Kromutter vil nemlig gå i lære som kok og på den måde lære sit køkken at kende til bunds.

- Det har jo aldrig været mit domæne, men jeg er nødt til at vide, hvad der foregår. Og det glæder jeg mig så meget til, siger Susanne Christensen, der oprindeligt er tjeneruddannet fra dels Henne Kirkeby Kro ved Vesterhavet og Restaurant Marie Louise i Odense.

Ærlige søstre

Men den største forandring bliver, at få sin lillesøster Karina Christensen med ind i driften.

- Karina kender stedet og har hjulpet os flere gange. Hun har tit snakket om, at hun gerne vil ind i branchen, men jeg har altid frarådet hende at gøre det alene. Men da jeg blev skilt, ringede jeg til hende og spurgte, om hun var frisk. Og det var hun lige med det samme, fortæller Susanne Christensen.

- Hun kom hurtigt og var med i det store ryk i maj, hvor vi havde en masse konfirmationer og i det hele taget havde travlt. På den måde fik hun også lige et indtryk af den hårdeste tid. Nu har vi gået sammen i fire en halv måned, og det går fint.

De to søstre har desuden to andre søstre og en mor med erfaring i resturationsmiljøet.

- Så vi har allesammen flair for branchen og nok et medfødt servicegen. Karina er uddannet indenfor økonomi og ledelse, så det bliver rigtig godt at få de kompetencer også, siger Susanne Christensen, der også mener, at de to swinger godt sammen socialt.

- Vi ligner hinanden meget. Samme livssyn, samme temperament, samme energi, endda samme stemme. Og så er vi begge gode til at være ærlige, så vi går ikke og bliver irriteret på hinanden ret længe af gangen.

Værelser og vinmark

Søster Karina bliver boende på Vestfyn, hvor hun i øvrigt stiller op til kommunalvalget for Konservativt Folkeparti.

Søndag den 1. oktober bliver hun officielt præsenteret i lokalsamfundet, når der er reception i krosalen. Den dag fejres det også, at kroen har fået ny ejer, og at den nye ejer i øvrigt fylder 50 år.

Går det, som søstrene ønsker, så skal kroen også vokse.

- Vi har jo kun tre værelser, og det er ikke nok i forhold til, hvor mange gæster, vi kunne trække til. Derfor ønsker vi at opføre en ny værelsesfløj på marken ved siden af. Værelserne skal have udsigt over en vinmark, som vi også vil etablere. Til sommer håber vi at kunne åbne en isbod med hjemmerørt is i den bageste ende af krosalen. Og så overvejer min søster at gå i lære som tjener for at lære faget til bunds.

- Det er lige nu drømme, men både jeg og mit bagland tror på dem, siger den nye kroejer.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv