SØSIDEN

Dansk Færgehistorisk Selskab blev stiftet i København i 1991på initiativ af færgehistoriker, forfatter og professor Mogens Nørgaard Olesen. Selskabet har i dag omkring 400 medlemmer.

Selskabets formål er at fremme kendskab til og interesse for færgefart, at indsamle kildemateriale og billeder samt at engagere sig i færgehistoriske arkiver, museer etc. Desuden arbejder selskabet bl. a. for at fremme bevaringsplaner for karakteristiske færger og for at påpege færgeruters kulturelle, sociale, økonomiske og teknologiske betydning for samfundet.

Dansk Færgehistorisk Selskabs formand er Storebælts-færgeriets tidligere overfartschef, Nils Munk, København.

Dansk Færgehistorisk Selskab udgiver fire gange årligt bladet "Færgefarten" (billedet) med indhold af færgehistoriske artikler og aktuelt stof om færgefart i dag. Redaktør af "Færgefarten" er tidligere journalist ved Berlingske, Erik Wilhelmsen, Næstved.

Selskabet driver et website (DFHS.dk) , hvor man også kan købe bl.. a. færgehistoriske postkort, bøger om overfarter og en papmodel af en DSB-færge.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør på Fyns Amts Avis’ Søsiden og Koøjet. Arbejder med tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også nationalt og internationalt. Faglært journalist og har i mere end 40 år virket på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef og medlem af redaktionsledelsen gennem 25 år. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger”.

Mere om emnet

Se alle
Afgang til træf på Fyn: Færgen er ladet med nørder

Afgang til træf på Fyn: Færgen er ladet med nørder

Så skal der færges igennem: Jubi-sejlads med nørder på tur

Så skal der færges igennem: Jubi-sejlads med nørder på tur