Elever fra kongeskibet pudsede kobber-armatur på Svendborg-restautant - og værten kvitterede med en fadøl.

Når eleverne på Dannebrog skal øve sig, handler det også om præcision. Derfor slap kongeskibet også trosserne ved Maritimt Center i Svendborg præcist som meddelt. Kl. 10.00.

Tidspunktet passede perfekt på Ærøskøbing-færgens planmæssige afgang kl. 10.05 og Skarø/Drejø-færgens ankomst kl. 10.05.

Dannebrog lå natten over med bagbord side langs kaj. Afgangen krævede derfor et lille, hjælpsomt træk i en af de kridhvide trosser fra kongeskibets agterende. Den opgave klarede Ring-Andersens lille arbejds- og slæbebåd Jumse.

Kongeskibets afgang forløb med den forventede perfektion og for øjnene af vel et par snese havnegængere - med eller uden mobilkamera.

Svendborg-anløbet under forårets øvelsessejlads er en næsten fast tradition. I Svendborg-traditonen ligger også, at restauratør Launy Lindahl fra Børsen inviterer godt en snes af de unge fra kongeskibet på en forfriskning. Men noget for noget, skal de unge også lære. Så før fad-ølskrusene kommer på bordet, har kongeskibets pudse-rutinerede elever givet restaurantens kobber-armaturer en gang Brasso. Det hele forløber på sømands-festlig vis til tonerne af Otto Brandenburgs "Når en sailor går i land".

- Børsen er jo ikke sådan et råbe-og-skrige-værtshus, men det vækker da - heldigvis - positiv opsigt blandt vore gæster, når der pludselig dukker kongelige elever op og pudser løs her en torsdag eftermiddag, siger Launy Lindahl til FAA.dk.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør på Fyns Amts Avis’ Søsiden og Koøjet. Arbejder med tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også nationalt og internationalt. Faglært journalist og har i mere end 40 år virket på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef og medlem af redaktionsledelsen gennem 25 år. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger”.