Log ind

Ka' De li' østers?

  • Ka' De li' østers?
    1 / 2
    Som den italienske forfører, Casanova, er stjernekokken Francis Cardenau, tidligere Le Sommelier og Mash, vild med østers og deltager også i festivalen på Fanø. Foto: Flemming Larsen
  • Ka' De li' østers?
    2 / 2
    På østersfestivalen kan man lære at tilberede østers og ikke mindst at åbne dem. Foto: Colourbox
Østersfestival

I efterårsferien serverer gastronomiens elite østers-hapsere, når Fanø indbyder til fire dages skaldyrsorgie.

De kalder den Danmarks frækkeste råvare. Den har ry for at virke elskovsfremmende, og efter sigende spiste den italienske forfører, Casanova, 50 om dagen.

Jo, det er østers, der er tale om.

Og i efterårsferien, den 15. til den 18. oktober, giver gastronomiens elite turister og os andre mulighed for at smage netop veltilberedte østers på Fanø. 

Ifølge en pressemeddelelse finder højdepunktet sted om mandagen. Her åbner stjernekokkene Michel Michaud, der i kokkekredse kaldes for den gastronomiske godfather, Vivi Schou, Restaurant Babette, Francis Cardenau, tidligere Le Sommelier og Mash, Brian Mark Hansen, Søllerød Kro, Erik Pedersen, Kadeau, Puk Lyskjær, Rudolf Mathis, og Sylvester Andersen, Den Kgl. Skydebane Sølyst, uhøjtidelige pop-up restauranter, hvor man kan smage kokkenes østers-kreationer.

Derudover kan man komme  på en "Oysters in the dark"-tur med Fanøs egen østerskonge, Jesper Voss, hvor man går ud i mørket med fakler.  Her bliver der smagning af østers med et glas hvidvin til på stranden, ligesom man også her lærer at tilberede østers og ikke mindst at åbne dem.

Og hvis nogen på et tidspunkt får østers nok, har egnens spisesteder slået sig sammen om en række street food-stande med lokale specialiteter som bakskuld og vadehavslam, der kan skylles ned med mousserende vin brygget på ribs og stikkelsbær.

Samtidig kommer også champagnepropperne til at springe. Arrangørerne har nemlig overtalt Jørgen Krüff,  kendt som champagnekongen fra Snarregade, til at skænke champagne til den elskovsfremmende spise. Og endelig er der en urtetur med Thomas Laursen, som leverer urter til blandt andet Geranium og Noma, ligesom det også er muligt at deltage i østerssmageskole med Jan Hurtigkarl.

På hjemmesiden www.fanøøstersfestival.dk kan man læse mere om arrangementet.  

  

  • fyens.dk

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere