Log ind

Søger tvillinger til servering: Ny café med økologien i fokus

  • Søger tvillinger til servering: Ny café med økologien i fokus
    No. 7. bliver til økologisk café med navn Café Skt. Anne. Privatfoto
  • Søger tvillinger til servering: Ny café med økologien i fokus
    No. 7. bliver til økologisk café med navn Café Skt. Anne. Privatfoto

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

Cafe med rødder i det odenseanske restaurationsliv er klar i midten af maj.

Nye spisesteder og caféer åbner på stribe i Odense, og forretninger skifter ejere. En af byens markante restauratører støtter nu sin søn i et projekt, der adskiller sig fra mange andre ved at være den første gennem-økologiske café i Odense.

19. maj er der bygget om i Mageløs 7, og her åbner Hadi Mahallati selv sin første forretning. Selv om det sikkert kunne være fristende at anvende navnet Mageløs til caféen, ville det nok genere en nabo, tøj- og livsstilsforretningen Mageløs. Derfor bliver navnet Café Skt. Anne.

Hadi Mahallati har sit efternavn fra faderen Eddie, som indtil for nylig drev Cuckoos Nest i Vestergade. Den afhændede han til Xiao Hui Yan fra Oriental Barbeque House og Running Sushi i Slotsgade. Eddie nåede at drive Cuckoos i knap 17 år. Han overtog forretningen efter en konkurs i 2000, og har haft sin søn som både kok, tjener og restaurantchef. Under uddannelsen har han også været tjener på Krogs legendariske fiskerestaurant på Gammel Strand i København.

Men nu skal sønnen stå på egne ben i Mageløs, hvor nummer 7 lige nu er under ombygning, så den kan åbne som byens første café med gennemført økologisk tema. Han er i gang med at hyre personale, og på Facebook er Hadi blandt andet på jagt efter enæggede tvillinger til servering.

Der sker en masse

Eddie Mahallati vil dagligt være til stede i den nye økocafé, hvor han dog træder et skridt tilbage for at give plads til sønnen. Eddie er partner i projektet og har lovet at støtte med både inspiration og erfaring. Efter 35 år i restaurationsbranchen har han set meget og høstet mange erfaringer, som kan deles og udnyttes. Cuckoos er indrettet i Brandts-kompleksets administrationsfløj med mange fine bygningsdetaljer, som er bevaret. Cuckoos er på flere måder "porten" til Brandts og passagen.

Både indenfor og udenfor bliver der servering, og ambitionen er at blive den flotteste café i byen. Beliggenheden i Mageløs er lige udenfor det egentlige gågadenet, men placeringen er stadig central og attraktiv. Mageløs støder op til Vestergade-Kongensgade-sammenfletningen, og gaden har både unikke shoppingmuligheder og er efterhånden hjemsted for en del serveringssteder - ikke mindst hvis man tager forlængelsen af Sankt Knuds Kirkestræde med. Caféer, isforretninger og pizzaforretninger blomstrer i området.

Mange markante bygninger i midtbyen har fået restauratører som lejere. Det gælder for eksempel højhuset på Fisketorvet, hvor Dalle Valle residerer i stueetagen, og oppe i Vestergade ved Ove Sprogøes plads er Sydbank rykket ud. Banken har bygget domicil udenfor city, og i stedet rykker Café Vivaldi ind her. I Brandts er Gorms Pizza på vej, og der vil være mange typer forretninger at vælge mellem, hvis man skal en tur i byen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere