Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Odense-restaurant er nomineret som Årets Bistro

Odense-restaurant
er nomineret som
Årets Bistro

Artiklen er hentet i arkivet

Den Danske Spiseguide har nomineret den kun et år gamle restaurant Bacchus i Odense til prisen Årets Bistro 2016. For to år siden vandt No. 61 titlen som Årets Bistro.

Restaurant Bacchus på Vestergade 96 haft åbent i et år og er allerede nomineret til kategorien Årets Bistro/Brasseri/Spisested 2016 af Den Danske Spiseguide.

- Det kom som en kæmpe overraskelse, for vi har jo kun haft åbent i et år. Så det er jo en stor ære, og jeg har følt en kæmpe glæde, siden jeg fik det at vide, fortæller ejeren af restauranten, Stephane Libourel, som også er kok.

- Det er selvfølgelig en særlig ting for mig, for jeg har været i restaurationsbranchen i mange år. Så jeg ser nomineringen som en stor anerkendelse for det, jeg laver, siger han.

Det er ikke særlig ofte, at en restaurant bliver nomineret efter kun et år.

Gennemført koncept

- Det er faktisk sjældent, at det går så stærkt. Men det er, fordi det ikke er normalt, at en restaurant lægger så høj vægt på kvalitet, som Bacchus har gjort fra start, fortæller Bent Christensen, udgiver af Den Danske Spiseguide.

En e-mail fra Bent Christensen afslørede den store nyhed for restaurant Bacchus, og Stephane Libourel har en idé om, hvorfor Bacchus er blevet nomineret.

- Vi står for god mad og har altid mange specielle retter. Vi gør altid det bedste, vi kan, og vi har en del stamkunder, som sætter pris på, at der altid foregår noget nyt, fortæller han.

Service er vigtigt

- Og så er det vigtigt for os at være servicemindede og venlige mod vores gæster.

At Den Danske Spiseguide har bemærket restauranten og har valgt at nominere den, er der en meget klar grund til ifølge udgiveren.

- Det er en typisk fransk bistro, som ikke springer over, hvor gærdet er lavest. De har passion for det, de laver, og har respekt for deres fag. De arbejder med råvarer i top og serverer mad, som ikke er fordansket. Det er sjældent, at man ser et fransk koncept så konsekvens gennemført, siger Bent Christensen.

Lav ikke om på noget

Bacchus er nomineret sammen med restauranterne Bistro Boheme, Manfreds og Kul, som alle ligger i København. Også Bistro 59 fra Aalborg og Norsminde Kro er med i puljen. Det er dog ikke alle seks restauranter, som går videre til den endelige nominering, hvor vinderen kåres 30. oktober.

Men for at være så godt stillet som muligt til den endelige nominering, har Bent Christensen et meget enkelt råd til Bacchus.

- De skal ikke lave om på noget som helst. Man får det bedste resultat, hvis man er ærlig og laver fremragende ting på fremragende råvarer. Det gør Bacchus. Og så kan det sjældent gå galt.

- Vi skal arbejde hårdere

Den Danske Spiseguide besøger løbende restauranterne, inden vinderen kåres i oktober. Stephane Libourel ved allerede, hvordan han vil arbejde frem til kåringen.

- Vi skal bare arbejde endnu hårdere, end vi gør nu, siger han.

For to år siden var det en anden Odense-restaurant, No. 61, der blev nomineret som Årets Bistro/Brasseri/Spisested - og vandt.

Mere om emnet

Se alle
Madanmeldelse: Ærkefransk finesse

Madanmeldelse: Ærkefransk finesse

Samlet vurdering

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70