Log ind

Gris på gaflen: Dyrskuet satser på det kulinariske

  • Gris på gaflen: Dyrskuet satser på det kulinariske
    Det fynske Dyrskue giver køkkenet og fødevarerne et boost. Endnu mere mad på programmet i år. Stjernekokke, rygeost og prangende pitaer. Foto: Mette Krull
  • Gris på gaflen: Dyrskuet satser på det kulinariske
    Det fynske Dyrskue giver køkkenet og fødevarerne et boost. Endnu mere mad på programmet i år. Stjernekokke, rygeost og prangende pitaer. Foto: Mette Krull

9. til 11. juni er der inspiration at hente til middags- og frokostbordet - stjernekokke og opskæring af gris

 

Gæsterne på Det Fynske Dyrskue kan i år se frem til et endnu større Fødevaremarked end tidligere. Opbakningen fra de fynske fødevareproducenter har været stor, og søndag morgen byder Dyrskuet på morgenbrød.

Fynsk æblemjød fra Balkemose, rygeost fra Kirkeby & Thrane, kager og surdejshævet brød fra Fru Lund og is produceret af mælk fra Jerseykøer fra Hveddegaard. Det er blot nogle af de produkter som demonstreres på dyrskuet 9., 10. og 11. juni.

- Interessen fra de fynske nicheproducenter har udvidet Fødevaremarkedet, som de fynske producenter ser som et godt sted at præsentere deres produkter og møde deres forbrugere, siger Sara Skovbjerggaard Rasmussen, som er ansvarlig for Det Fynske Dyrskues Fødevaremarked.

For gæsterne på årets fynske skue betyder den store opbakning, at Fødevaremarkedet i år byder på en endnu større mangfoldighed end tidligere med masser af friske fødevarer og råvarer. Og inspiration til ølbrygning, pitabrød med indbyggede fortællinger om middelalderens korstog, til helt nye smagsoplevelser og sammensætninger af forskellige råvarer kan du også finde på dyrskuet.

Ud over de mange friske varer, som sælges fra Fødevaremarkedet, vil der også være mulighed for at besøge dyrskuets restaurant, hvor Kulinarisk Sydfyn byder på buffet af fynske specialiteter og sæsonens råvarer, og fra en lille købmandsbutik kan buffetens gode sager købes med hjem.

Søndag sørger vi for morgenmad til dyrskuets gæster, bl.a. med hjælp fra Løgismose Mejeri, mens den odenseanske H.C. Andersen Paraden står for hyggelig historiefortælling og underholdning, siger Sara Skovbjerggaard Rasmussen, som også har sikret, at Fødevaremarkedet byder på læring til både store og små.

Fredag tager Odense Zoo skolebørnene med ved opskæringen af en gris, og lørdag vil flere kokke, bl.a. de fynske kokke Claus Holm og Klavs Styrbæk, fortælle om jagten på den gode smag og de gode råvarer.

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere