Log ind

Fiasko: Varm mad hitter ikke hos Odenses ældre

  • Fiasko: Varm mad hitter ikke hos Odenses ældre
    Rådmand Brian Skov Nielsen (i midten) undrer sig over, at kun 11 har taget imod det, man skulle mene var et lukrativt tilbud fra Byens Køkken. Måltidschef Gitte Breum (til højre) foreslår at lempe på kravene.
  • Fiasko: Varm mad hitter ikke hos Odenses ældre
    Rådmand Brian Skov Nielsen (i midten) undrer sig over, at kun 11 har taget imod det, man skulle mene var et lukrativt tilbud fra Byens Køkken. Måltidschef Gitte Breum (til højre) foreslår at lempe på kravene.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kun 11 personer har taget tilbud om varm mad leveret hver dag fra Byens Køkken. Rådmand undrer sig.

Annonce

Odense: Man skulle måske tro, at tilbuddet om varm mad leveret til døren hver dag ville gå som varmt brød.

Men det gør det ikke.

For siden storkøkkenet Byens Køkken i november rullede konceptet ud, har blot 11 taget imod det. Da byrådet i december 2014 ellers sagde ja til daglig levering af de varme retter, forventede man, at 120 personer havde behov for det, og Ældrerådet jublede.

I alt godt 800 hjemmeboende får tre gange om ugen leveret kold mad i plasticbeholdere fra Byens Køkken, som de selv opvarmer og anretter. Men det kan de 120, tilbuddet var tænkt til, ikke. Derfor var der ikke fantasi til at forestille sig, at kun 11 var med på vognen efter tre måneder.

- Det undrer mig. Jeg havde forventet, at folk ville stå i kø for at få tilbuddet, men det gør de så ikke, siger rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune Brian Skov Nielsen (EL).

- Måske har vi ikke været gode nok til at fortælle om tilbuddet, måske har vi satset på den forkerte målgruppe, eller måske er behovet ikke større.

Klogere i marts

En evaluering var planlagt til sommer, men den er nu blevet fremskyndet, og i marts er man forhåbentlig klogere.

- Jeg tror stadig på, at mange borgere vil have stor glæde af det. Men vi skal være dygtigere til at finde de borgere. Jeg er dog i tvivl, om vi kommer op på de 120, siger Brian Skov Nielsen.

Borgerne skal opfylde nogle krav til at blive visiteret til den daglige madlevering. Og måske er løsningen at lempe på dem, mener Gitte Breum, chef for Mad & Måltider, som Byens Køkken hører under.

- Men lad os nu lige se, hvad evalueringen viser. Det kan jo være, det lige skal have ekstra tid til at løbe i gang, siger hun.

Der er afsat 780.000 kroner om året til den daglige levering af mad. Men med kun 11 personer at nå rundt til i hele kommunen, bruger man færre penge på grund af lavere lønomkostninger, mindre benzinforbrug og leasing af kun en bil i stedet for tre.

- Men hvis der ikke kommer flere på sigt, vil jeg tro, at politikerne vil overveje at lukke den, for så bliver det for dyrt, fastslår Gitte Breum.

  • Brix_Stefan_(2015)_21

    Journalist

    Jeg er journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik, byliv og kultur. Ældre- og handicapområdet er mit primære stofområde. Jeg er uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. I oktober 2014 vandt jeg Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier-regi for serien ”Svigt i lægevagten”. Serien var også nomineret til Spadestiksprisen. Tidligere har jeg arbejdet som journalist på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der er sygeplejerske.

Mere om emnet

Se alle
Rådmand: Ryk maden tilbage til plejehjemmene

Rådmand: Ryk maden tilbage til plejehjemmene

Tv-kok hjælper: Ældre i Odense får bedre mad

Tv-kok hjælper: Ældre i Odense får bedre mad

Video: Kendt kok tester ældremad

Video: Kendt kok tester ældremad

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere