Log ind

Brandts er støvsuget: Alt er nu udlejet

  • Brandts er støvsuget: Alt er nu udlejet
    1 / 3
    Eva Pasgaard, manager for Brandts Passage. Og eventperson for hele området. Foto: Birgitte Carol Heiberg
  • Brandts er støvsuget: Alt er nu udlejet
    2 / 3
    Eva Pasgaard med udsigt over passagen.
  • Brandts er støvsuget: Alt er nu udlejet
    3 / 3
    En lysreklame. Brandts har magtet at fremskaffe tilladelse til en led-keklame, der er placeret ude i Vestergade og viser ved til Brandts-området.

Pizza-snedkeren fra Bornholm rykker ind på hjørnet ved amfiscenen - kendt fra Vild med Dans og morgentv-kokkeri. Dermed er alt udlejet i Brandts Passage.

- Jamen, jamen, er det ikke fantastisk. Alt er udlejet, og du kan ikke engang få et lille kælderlokale, hvis det var det, du gik efter. Det sidste mørke hjørne i Brandts-komplekset er godt i gang med at blive bygget om, og fra starten af maj åbner Gorms Pizza ved amfiscenen, siger Eva Pasgaard, manager for Brandts Passage.

Hun mener, at det nok er første gang i klædefabrikkens historie som kultursted, at man ikke har kunnet opdrive et lejemål.

- Og nej, jeg har ikke gjort mig selv arbejdsløs. Nu skal jeg sikre mig, at alle ressourcerne bliver puljet, og det kommer til at gå godt, siger hun.

Mens pizzaerne fra Gorms Pizza dufter italiensk, er bossen bag det hele ærkebornholmer og burde måske hellere have solgt røgede sild eller sol over Gudhjem. Gorm Wisweh er navnet, og han har både gjort sig kendt ved at være en kompetent kok og pizzasvinger.

Og han har også haft tid til at optræde på morgen-tv og til at svinge træbenet i Vild med Dans i bedste sendetid.

Ikonisk plads

Gorms Pizza i det lune hjørne i Brandtskomplekset bliver den foreløbig sidste forretning i et ekspanderende brand, der driver en halv snes forretninger - fortrinsvis i København, hvor han har adresser i for eksempel Nyhavn og Magstræde.

Brandts-hjørnet har aldrig rigtigt haft en stabil restaurant. Senest glippede det for Lei:k, som gik konkurs. La Piazza lå her i fire år, og andre havde heller ikke helt med at præstere og tiltrække et tilstrækkeligt kundegrundlag.

Gorms Pizza i Odense er det første sted udenfor København, der åbner med konceptet, og det skal være både takeaway og "spis her".

Udbuddet af spisesteder i Brandts kommer med Gorm til at spænde vidt. Fra Pasfall med høj kokkeføring til det folkelige køkken. Man kan allerede få pizza flere steder - Rosticceria har godt fat i odenseanerne - men Gorms skal der nok også være plads til. En hurtig bid mad før et kulturbesøg i Brandts eller i biografen ligger lige for.

Gorm Wisweh er ikke ukendt i Odense. Han blev i sommeren 2016 set kampsvedende og i hektisk stil på Tinderbox Festival, og også på Heartland Festival har han haft sit køkken på programmet. Præcis som det sker i år.

Forvist fra sit kontor

Denne uge har Eva Pasgaard faktisk været forvist fra sit kontor et par dage, fordi Gorm har lånt faciliteterne til jobsamtaler. I hjørnet på Brandts er der gang i ombygningen, så restauranten passer både ind i den gormske stil og til sit fynske formål. Så snart byggetilladelsen forelå, gik arbejdet i gang.

- Det har også gjort ondt på mig, at der ikke var en restaurant på stedet. Heldigvis har jeg nogle måneder vidst, det snart var slut, og de 192 kvadratmeter kunne blive udnyttet, som de fortjente.

Amfipladsen er den nok mest ikoniske plads i byen. Gorms Pizza kommer til at ligge i det lune smørhul, hvor solen er med eftermiddag og aften. Længere inde kommer Cafébiografen, på den modsatte side af Pantheonsgade Nelle's, overfor cafeen Studenterhuset og ved starten på selve passagen op mod Vestergade Fredo's Coffee Right.

- Jeg er nu godt i gang med at planlægge årets forskellige festivaler, som vi er en del af og gør en masse ud af. Vi har Asian Culture, spil-event, høstfest ligesom vi jo er med på blomsterne og HCA, siger Eva Pasgaard.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere