Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:

Bobby tog 100
æg og to
kyllinger med
fra Jugoslavien

Annonce:

Billig tilbud på charterferie

Se alle vores destinationer og billige tilbud her!

Bobby tog 100 æg og to kyllinger med fra Jugoslavien
Bobby runder de 40 år i Odense.
Foto: Louise Koustrup

Artiklen er hentet i arkivet

Gullasch-baronen Slobodan "Bobby" Zivojinovic elsker Danmark, grisehaler og slivovits med stamkunder.

Nu har han været i Odense i 40 år og fortæller om sit liv.

Her er et par smagsprøver på interviewet, som du kan se i Stiftstidendes lørdagsavis.

Bobby, du ankom til Odense Banegård den 21. marts 1976 klokken 11.45. Hvordan husker du dagen og øjeblikket?

- Det var iskoldt og blæste ad helvede til. Jeg stod og lignede enhver anden indvandrer eller fremmedarbejder, der er landet i en fremmed by og et ukendt land. Jeg talte ikke sproget og havde svært ved at finde ned på Buchwaldsgade 21, hvor min daværende jugoslaviske kæreste boede. Jeg havde kun 10 dinarer på mig og havde ikke råd til en taxa, så det tog mig lang tid at finde frem til adressen.

Hvad havde du med på rejsen fra Jugoslavien?

- Ud over lidt tøj havde jeg 100 æg, to kyllinger og to kilo bønner med. Jeg havde spist de fleste æg og begge kyllinger, da jeg nåede til Odense.

Hvordan husker du din første tid?

- Jeg var meget målrettet i forhold til at finde et arbejde. Inden en måned var jeg i gang på en plasticposefabrik, og kort tid senere arbejdede jeg som brandmand på Lindøværftet. Noget af det første, jeg købte for min løn, var et farvefjernsyn. Og så en ny seng. Nogle måneder senere købte jeg min første bil. En Fiat 128. Så var jeg i gang.

Du havde boet i Danmark i syv år, da du åbnede Restaurant Dubrovnik. Hvordan kom du på den idé?

- Jeg arbejdede som tjener i København, hvor jeg serverede for Ole Aagaard, der var bankdirektør i Andelsbanken i Odense. Han gav mig sit visitkort og sagde, at jeg skulle åbne min egen restaurant i Odense. Det gjorde jeg få måneder efter. Hvis jeg skulle åbne restaurant i dag, havde jeg nok kaldt den Restaurant Beograd eller Balkan. Men i 1983 hed det stadigvæk Jugoslavien, og alle kendte Dubrovnik. Den lå lige til højrebenet.

Mere om emnet

Se alle
Madanmeldelse: Som hjemme hos mormor

Madanmeldelse: Som hjemme hos mormor

Samlet vurdering

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70