Log ind

Restaurant på Nyborgs torv fik kort levetid

  • Restaurant på Nyborgs torv fik kort levetid
    Johan Laksafoss ved indgangen til Restaurant Felix på Torvet i Nyborg. Restauranten er lukket, og restauratøren tilbage på Færøerne.
  • Restaurant på Nyborgs torv fik kort levetid
    Johan Laksafoss ved indgangen til Restaurant Felix på Torvet i Nyborg. Restauranten er lukket, og restauratøren tilbage på Færøerne.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Restauratør Johan Laksafoss er tilbage på Færøerne og har smidt kokkehatten i Rådhuskælderen.

Nyborg: For få uger siden stod han i køkkenet i Rådhuskælderen i Nyborg og lavede "italiensk mormormad". Nu er han tilbage på Færøerne og arbejder som grafisk designer og som tømrer.

Johan Laksafoss er en mand med mange talenter, og han er altså ikke bange for at skifte fra det ene til det andet fag.

Færingen åbnede sidste efterår restaurant Felix i Rådhuskælderen på Nyborg Torv, og han fik et par gode måneder op til jul, fortæller han i telefon fra Vågø på Færøerne.

- Men det ville bliver dyrt for mig at komme igennem de døde måneder januar, februar og marts, så derfor stoppede jeg allerede i januar, siger Johan Laksafoss.

Eventyret med Restaurant Felix i Nyborg kommer dog til at koste ham omkring 100.000 kroner.

Restaurant-lokalerne på Torvet er nu igen sat til leje og venter på en ny restauratør.

Den gamle middelalderkælder har de senere år lagt hvælvinger til mange forskellige restauranter, hvoraf de færreste har overlevet ret længe.

Johan Laksafoss var sådan set godt tilfreds med restauranten i Nyborg.

- Det er en genial lokalitet, og restauranten ligger lige hvor det hele sker i Nyborg.

- Men problemet er naturligvis synligheden, når indgangen ligger lidt skjult under en trappe, siger Johan Laksafoss.

- Jeg skiltede med to skilte oppe på fortovet, og det var ikke helt nok, siger han.

Johan Laksafoss arbejder nu med grafisk design og laver plakater og hjemmesider for kommunen på øen Vågø. Desuden arbejder han indimellem som tømrer.

Restaurant Felix bød på klassiske italienske retter - mad, som restauratøren selv kaldte "italiensk mormormad".

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere