Log ind

Brandmand troede, han havde fundet "guld" i baghaven

  • Brandmand troede, han havde fundet "guld" i baghaven
    1 / 2
    Sådan så de ud - "guldklumperne", der viste sig at være uspiselige sommertrøfler. Privatfoto
  • Brandmand troede, han havde fundet "guld" i baghaven
    2 / 2
    Et tværsnit afslører, at der er tale om en form for trøffel. Privatfoto

Michael Hansen, Ørbæk, afleverede i sidste uge en bunke sommertrøfler til køkkenpersonalet på Hotel Hesselet. De er dog ikke velegnet til at spise, vurderer køkkenchef.

Ørbæk: Hvem drømmer ikke om at snuble over en krukke med guld, som bare har ligget i jorden og ventet på at blive fundet? For Michael Hansen, Ørbæk, var drømmen lige ved at gå i opfyldelse. Da han i sidste uge gik og rev blade sammen i sin have på Mejerivænget, stødte han på nogle underlige gevækster i jorden.

I første omgang lod ham dem bare ligge, men da han næste dag undersøgte dem nærmere, lignede de grangiveligt trøfler - en sjælden og derfor også meget dyr svamp, der er velegnet til madlavning.

- Det er ikke noget, jeg normalt spiser, så jeg tænkte, at andre skulle have glæde af dem, fortæller Michael Hansen, der til dagligt arbejder som indsatsleder og frivillig brandmand.

Han tog derfor svampene med til køkkenet på Hotel Hesselet i Nyborg i håbet om, at de kunne sælges. Den umiddelbare vurdering fra køkkenpersonalet lød da også på, at der grangiveligt var tale om spiselige trøfler.

Køkkenchef Lasse Paulsen var dog ikke i tvivl, da han fik lejlighed til at se nærmere på råvarerne.

- Der er en slags sommertrøfler, men de er ikke velegnet til at spise. De smager ikke rigtig af noget og er også mere bløde end de trøfler, vi anvender. Samtidig er der altid en risiko ved at bruge råvarer, som vi ikke er 100 procent sikre på. Vores kunder skal ikke være forsøgskaniner, fortæller han om årsagen til afslaget.

Michael Hansen fortryder dog ikke, at han gjorde forsøget.

- Jeg har ikke noget at bruge dem til, så jeg foreslog, at de bare kunne smide dem ud. Jeg har dog gemt en enkelt, som jeg har smagt på. Og jeg lever da endnu, bemærker han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere