Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Integration: Urtehaver ved golfbanen

Integration:
Urtehaver ved
golfbanen

Annonce:

Adventure Holidays Ecuador & Galapagos 2016 – rundrejse med dansk rejseleder

Adventure Holidays Ecuador & Galapagos 2016 – rundrejse med dansk rejseleder

Havearbejde er en god måde at blive integreret på, og samtidig kan man dyrke sine egne friske krydderurter og grøntsager og bruge både energi og tid på en positiv beskæftigelse.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kolonihaver til flygtninge har været en succes. Nu anlægges nogle flere ved H. C . Andersen Golf i Bogense.

Når radiserne spirer, kålen vokser og snakken går over hækken i kolonihaverne i Bogense, er det integration i sin bedste form.

Det har de vist i haverne på Borgmesterløkken, hvor en flok glade naboer sidste år hjalp nogle af de første syriske flygtninge med at bygge nyt kolonihavehus og få jorden gjort klar.

Det har givet den aktive nordfynske radiomand John Aagaard blod på tanden. Han er fortaler for en positiv modtagelse af de nye naboer. Derfor har han bl. a. været med til at skaffe varmt vintertøj til de syriske børnefamilier, og hjælper med forskellige praktiske ting i hverdagen.

- Det er ikke let, at finde nye haver heroppe. Så jeg spurgte Finn Gramvad, der ejer HCA Golf, om han ikke havde noget jord, vi kunne lave et par haver på, fortæller John Aagard.

Han fik en positiv respons fra Finn Gramvad, der har et stykke jord, der ligger brak et stykke fra golfbanen, som han stiller til rådighed.

- I første omgang vil vi prøve at se, om det er noget, der kan lade sig gøre. Og om det på længere sigt er noget, der kan fungere. Der er mange praktiske spørgsmål, men nu går vi med i en periode, fortæller Finn Gramvad.

Han har netop fået et hold nye kokke i restauranten, og forestiller sig, at der med tiden var mulighed for at lave et samarbejde om at dyrke friske krydderier og grøntsager til køkkenet.

- Det kan også være, vi kan lave et samarbejde omkring plejen af vores rosenpark, så det er noget vi ser nogle muligheder i, siger Finn Gramvad.

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70