Mange nye restauranter fortæller om de fynske afgrøder - det genererer omsætning i andre brancher

Op til jul var det svært at få et bord, hvis man skulle ud at spise, og sådan er de store dage også i januar. Odense har fået smag for at gå i byen med kniv og gaffel, og det bobler og syder i den gastronomiske gryde.

- Er det ikke fantastisk, siger Tine Gudrun Petersen, direktør i Spis!, der som produkt har sin Odense Food Festival.

- Der kommer hele tiden nye til. Gæsterne er der, og branchen tror virkelig på Odense. Ingen tvivl om, at vi i dag også har gastroturister, siger Spis-direktøren.

- Bare sidste år kom der vel en halv snes nye steder. Både i den lidt finere kategori og i den mere folkelige. Der er åbnet vinbarer, og ingen tvivl om, at det blomstrende restaurationsliv generer omsætning også i andre brancher, siger hun.

Hun mener, at man får meget mere for pengene, hvis man vælger at gå i byen i Odense fremfor i København.

- En familie kan få råd til et rigtigt restaurantbesøg i Odense uden at blive ruineret. Vi har restauranter, hvor de fleste kan være med, og flere er på vej. Det bliver spændende at se, hvordan byen og dens gæster tager mod Odeons Café Social og restaurant Schiøtz (efter Albanis grundlægger Theodor S., red.), fortæller hun.

- I Odeon er der tænkt meget over troværdigheden og fortællingen om de fynske afgrøder. De spiller ind i helt projektet, siger hun.

- Det er vildt, at vi i den grad har vænnet os til at gå ud. Vildt at man kan blive så forkælet i Odense. Byen har måske ikke de samme miljøer som Aarhus, men vores restauranter ligger lidt i klynger og er med til at stimulere og inspirere hinanden, mener hun.

- Min fornemmelse er, at der er stor respekt om råvarerne og håndværket. Der er troværdighed, og det handler ikke kun om, at en god restaurant skal være en pengemaskine, siger hun.

Og vil man som gastroturist spendere mere end de faste menuer i den odenseanske midtby, så er der spredt ud over det ganske fynske land adskillige eksklusive restauranter, som nok kan være en udflugt værd. Eller som måske er selve rejsens fokus.

 

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.