Log ind

Fasanbryst med rehydrerede tragtkantareller

  • Fasanbryst med rehydrerede tragtkantareller
    1 / 2
    Og sådan ser den færdige ret ud. Med fasan i bunden, svampe i midten og brombær samt timian på toppen. Oven på dryppes hønsebouillon, der er blevet helt sort af farven fra svampene.
  • Fasanbryst med rehydrerede tragtkantareller
    2 / 2
    Sådan ser svampene ud før og efter tørring. Når svampene tørres for senere at blive rehydreret med hønsebouillon, giver det en meget smagfuld svamp med et godt bid. Foto: Mia Harm Madsen

I denne opskrift bruges tragtkantareller, men alle spiselige slags svampe kan bruges.

Du skal bruge: Svampe, hønsebouillon, fasanbryst, evt. brombær, timian, salt og peber.

Opskrift: Start med at skylle svampene godt. Skift vandet flere gange, så du er sikker på, at alt skidt er væk.

Tænd din ovn på 80 grader varmluft. Bred svampene ud på en bageplade i ét lag og sæt dem i ovnen. Lad en grydeske sidde i klemme i ovnens låge. På den måde får dampene lov at slippe væk. Du kan med fordel sætte flere plader i ovnen på samme tid, hvis du har mange svampe. Lad svampene stå i 10-12 timer.

Rehydrerede svampe: tag en håndfuld tørrede svampe op i en gryde. Lav tre deciliter hønsebouillon og hæld hen over svampene. Lad det varme langsomt op og giv det ca. 15 minutter til at stå og småsimre lidt. Smag til med salt og peber.

Steg et fasanbryst i rigeligt smør. Ca. fire minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Skær kødet ud i skiver, anret det i bunden af en tallerken.

Læg svampene hen over og pynt evt. med brombær. Drys med timian.

Lige inden servering hældes lidt hønsebouillon hen over retten.

Så er der serveret.

 

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Godt og gratis: Pluk og spis naturen

Godt og gratis: Pluk og spis naturen

Havkat med syltet portulak

Havkat med syltet portulak

Æblegalette

Æblegalette

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere