Log ind

Elev på d'Angleterre: Fynsk kokketalent får debut i anerkendt konkurrence

  • Elev på d'Angleterre: Fynsk kokketalent får debut i anerkendt konkurrence
    Simone Sohne fra Nyborg har altid elsket at lave mad, og nu gør hun det sit fag og sin fremtid. Foto: fotoholic.dk
  • Elev på d'Angleterre: Fynsk kokketalent får debut i anerkendt konkurrence
    Simone Sohne fra Nyborg har altid elsket at lave mad, og nu gør hun det sit fag og sin fremtid. Foto: fotoholic.dk

18-årige Simone Sohne, Nyborg, kokkeelev på d'Angleterre i København, er som én af seks elever udvalgt til at dyste i elevkonkurrencen Mols Mester 2017. Det foregår på søndag på Molskroen i Ebeltoft.

Nyborg: Simone Sohne, Nyborg, oprindelig fra Svindinge, er i fuld gang med at realisere sin drøm om at blive kok.

Har man som Simone Sohne ambitioner om at begå sig i det gastronomiske felt, hører der også konkurrencer til.

Så søndag stiller den 18-årige kokkeelev op i en konkurrence for kokkeelever, Mols Mester Dysten, der foregår på Molskroen i Ebeltoft.

Simone Sohne er den yngste af de seks kokkeelever, der er udvalgt til konkurrencen, og Danmarks dygtigste elever, som de betegnes af arrangørerne, dyster under skarp overvågning af fagdommere.

Konkurrencer en nødvendighed

For Simone Sohne bliver det debut i en konkurrence.

- Så jeg er spændt og nervøs. Men glæder mig også til at være med, for vil man noget i det her fag, hører det med at stille op i konkurrencer og prøve sig selv og sin kunnen og kreativitet af, siger hun i mobiltelefonen fra sin nuværende læreplads, køkkenet på Hotel d'Angleterre i København.

Simone Sohnes læreplads kræver ofte lange arbejdsdage, og i tiden op til konkurrencen bruger hun en god bid af sin fritid også i køkkenet.

- Det er nødvendigt at øve sig. Afprøve nye idéer, finde ud af, hvad der fungere og ikke fungerer. Så det har jeg været i gang med et stykke tid, siger hun.

Simone Sohne ved på forhånd, hvilken del af middagsmenuens i alt seks retter, hun skal lave. Det er ret nummer 3, en mellemret. Her vælger hun at servere en bouillon på skovsvampe med jordskokker, grønne hasselnødder og Karl John-agnolotti.

- Jeg har valgt at gå ud fra efrterårssæsonens råvarer, siger hun.

Fra Svinkløv til D'Angleterre

Simone Sohne har stået i kokkelære i et års tid. Hun fik først læreplads på Svinkløv Badehotel i det nordjyske. Da hotellet brændte, forsvandt Simone Sohnes læreplads. Hun måtte igen ud og søge læreplads, og kun en måned senere havde hun fået plads i køkkenet på Danmarks mest kendt hotel, d'Angleterre. Hun bor fortsat i Nyborg, så det bliver til en del pendling med toget til og fra København.

- Jeg har nu et lille værelse på hotellet, hvor jeg kan overnatte, især efter vagter, der går til ud på aftenen og nogen gange også natten, siger hun.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere