Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Sådan startede McDonald's på Fyn: Skrev kontrakt på en dækkeserviet

Sådan startede
McDonald's på Fyn:
Skrev kontrakt på
en dækkeserviet

Annonce:

Sensommer i Skagen

Nyd miniferie 3 nætter på Skagen Strand. Pr. nat kr. 585.

Kerteminde Revy - Den røde løber.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Artiklen er hentet i arkivet

I 34 år har 59-årige Ernst Kier drevet McDonald's-restauranter i Odense. Her fortæller han om et eventyr, der begyndte med et trafikuheld, to mafialignende typer på en kro og bagsiden af en dækkeserviet.

- Jeg var sælger ved et firma, der hedder Johnson Wax, hvor jeg kørte rundt og solgte produkter til detailhandelen. De havde hovedkontor i Amsterdam i Holland. Og det var dernede, jeg så McDonald's for første gang, fortæller Ernst Kier.

- Det blev jeg meget fascineret af. Jeg gik faktisk derind hver dag for at spise, mens jeg var dernede, og syntes, det var vældig flot og stort.

- Det gik jeg og tænkte på et stykke tid efterfølgende. Og på et tidspunkt nåede vi dertil, at vi gerne ville lave en eller anden form for fastfood-restaurant her i Odense, siger han.

Avis-strejke

- Det her var dengang, der var avisstrejker. Og alle aviser lå ned, men der var en, der udkom, Odenseposten. I den så jeg en annonce, hvor man søgte efter en franchise-tager til en McDonald's i Odense, fortæller Ernst Kier.

- Jeg tænkte bare hold da op, så skal jeg dælme ikke åbne noget. Men så sagde en ven til mig, at jeg da kunne da bare søge jobbet.

- Det gjorde jeg så og kom til samtale på Vejle Hotel, og 14 dage senere ringede de og ville gerne mødes igen. Derfor mødtes jeg med to gutter på Den Gamle Kro nede i Overgade, husker han.

Lignede mafia-folk

- De var ovre fra USA og lignede sådan nogle mafiafolk, siger Ernst Kier.

- Nede på Den Gamle Kro havde man i gamle dage sådan nogle dækkeservietter af papir på bordene, som fortalte lidt om kroen. Sådan en vendte de om, og så lavede vi lige en kontrakt der.

- Og så sagde de, at jeg skulle sige mit job op dagen efter. Jeg sagde, at gjorde jeg det, ville jeg blive fritstillet næste dag, så det var der ingen ben i. Jeg kunne gå i træning med det samme.

- Men Johnson ville sgu ikke af med mig. Så jeg blev nødt til at blive der en måned mere. Det gjorde jeg selvfølgelig, for man skal aldrig smække med dørene. Den måned brugte jeg på at sælge håndsæbe i pumper. Det var første gang i Danmark, man fik sæbepumper. Og jeg solgte rigtig mange, fortæller Ernst Kier.

Ulykke udsatte McDonalds-åbning

- Min træning foregik i Kiel, for jeg kunne tysk. Senere skulle jeg videre i træning til München, men det nåede jeg aldrig, for den sidste dag, jeg havde i Kiel, var der snestorm, husker han.

- Og da jeg skulle ud og køre i bil med en, kom han til at køre os ind i et vejtræ, så jeg røg fem uger på sygehuset.

- Ulykken skete 1. november 1981, og jeg skulle åbne min første restaurant i februar 1982. Det blev så udsat til 5. marts, hvor jeg åbnede restauranten i Kongensgade, husker Ernst Kier.

Mere om emnet

Se alle
Ny ejer: Jeg har ketchup i blodet

Ny ejer: Jeg har ketchup i blodet

Odenses McDonald's-konge sælger ud

Odenses McDonald's-konge sælger ud

McDonald's flytter ikke Odense-restaurant nu

McDonald's flytter ikke Odense-restaurant nu

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70