Log ind

Lagkage med rabarber og hvid chokolade

  • Lagkage med rabarber og hvid chokolade
    1 / 2
    Lagkage med rabarber og hvid chokolade.
  • Lagkage med rabarber og hvid chokolade

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

Lagkagebunde:

4 æg

125 g sukker

150 g hvedemel

1 tsk bagepulver

Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggemassen.

Kom massen i en smurt springform (22 cm) og bag ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Lad den køle helt af før den deles i tre bunde med en skarp kniv.

Rabarberkompot:

300 g rabarberstilke

150 g sukker

1 flækket vaniljestang

Rens rabarberne og skær stilkene i 1 cm. stykker. Læg rabarberne i et smurt ovnfast fad og drys dem med sukker.

Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud.

Kom lidt sukker på kornene og gnid med en kniv, så de fordeles i sukkeret. Kom vaniljesukkeret og -stængerne i fadet og rør lidt rundt.

Bag rabarberne i ovnen i 15-20 minutter ved 150 grader. Rabarberne skal være bløde men stadig faste i strukturen.

Lad kompotten køle helt af og fjern vaniljestængerne.

Fyld:

5 dl fløde

50 g hvid chokolade

50 g mandler

Hak chokolade og mandler i mindre stykker. Pisk halvdelen af fløden og vend mandler, chokolade og rabarberkompot i flødeskummet.

Læg rabarber-fødeskummet mellem lagkagebundene.

Pisk det sidste fløde og kom et tyndt lag på den øverste bund. Ret det af med en kniv.

Kom det resterende flødeskum i en sprøjtepose og dekorer lagkagens side.

Pynt til sidst lagkagen med høvlet hvid chokolade eller rabarber-strimler. Disse laves ved at skære lange strimler af en rabarberstilk med en kartoffelskræller.

Strimlerne drysses med lidt sukker og trækker i 15 minutter, før de kommes på lagkagen.

Mere om emnet

Se alle
Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere