Log ind

Majvin

  • Majvin
    Majvin af skovmærke og hvidvin. Foto: Birgitte Hasholt
  • Majvin
    Majvin af skovmærke og hvidvin. Foto: Birgitte Hasholt

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

Skovmærker dufter krydret og grønt. Maitrank (majvin) er gammel skik i Rhinlandet. Man kan frembringe en simpel udgave af majvin ved at plukke skovmærker i plantens helt nylige blomstringstid og overhælde de friske skovmærker med hvidvin. Lad det trække lidt, hvorefter vinen er beriget med en skøn krydret sødme, som minder lidt om marcipan, og desuden har den en meget dejlig duft.

Man kan også frembringe en forårssnaps ved at hælde smagsneutral vodka på friske skovmærker og lade snapsen trække i et døgn. Derefter filtreres essensen. Kryddersnapsen fortyndes efter behag.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Skyggeplanten

Skyggeplanten

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere