Log ind

Albacoretataki som Goma laver det

  • Albacoretataki som Goma laver det
    Albacoretataki som Goma laver det.
  • Albacoretataki som Goma laver det
    Albacoretataki som Goma laver det.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

(1-2 personer)

Ingredienser:

1 albacoretun-steak à 60 g

4 små rejer, pillede og rensede

½ blomme

Grøn chili

Soyamayo

Spicy Soya-mirin

Tempuradej

Panko - japansk paneringsmel

Soyamayo:

2 dl mayonnaise

½ lime

3 spsk ingefærøl

5 spsk yamasa-soya.

Mayonnaisen smages til med soya, lime og ingefærøl.

Spicy soya-mirin:

5 dl soya

5 dl mirin (risvin)

5 dl rapsolie

Cayennepeber

Togarshi-chili

Sezhuan-peber

Ingefær fintrevet

Kinesisk hvidløg fintrevet

Blend alle ingredienser sammen.

Tempuradej:

1 æggeblomme

1-1½ dl iskoldt vand

100 g hvedemel

Rør æggeblommen ud i en skål. Tilsæt vand lidt ad gangen, mens du pisker, til massen skummer op.

Sigt melet i og pisk det hele forsigtigt sammen.

Varm en pande op med lidt olie til den er brandvarm. Brun albacoretunen på alle sider, den skal kun lige have stegeskorpe. Skæres ud i passende stykker.

Vend rejerne i tempuradej og derefter panko, friter til de er gyldne.

Anret albacoretun og rejerne sammen med blomme, grøn chili, soyamayo og spicy soya-mirin.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere