Log ind

Koldkogning: Fisk kogt i limesaft

  • Koldkogning: Fisk kogt i limesaft
  • Koldkogning: Fisk kogt i limesaft

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Citrus er ikke blot smagsgiver, men også et effektivt "komfur" i mangel af el eller gas ... hælder man citron på rå fisk eller kød "koldkoger" man - en ældgammel teknik udviklet for at sikre holdbarheden af friskfanget, letfordærvelig fisk.

Syren får de bløde muskelproteiner til at koagulere på samme måde som det finder sted under varmepåvirkning, men langsommere og mere nænsomt. Hvor længe processen skal tage, afhænger af smag og behag, prøv dig frem. Når konsistensen er tilpas serveres fisken. Eller marinaden hældes fra og fisken stilles på køl i op til et døgn, men den smager bedst med det samme.

(4 personer)

250 gram torskefilet

250 gram tun eller laksefilet

Saft og skal af en 1 usprøjtet lime

En lille chili, finthakket

2 spsk. olivenolie

2 forårsløg, finthakket

Salt og peber

Purløg

Skær fisken i tynde skiver eller få fiskehandleren til at gøre det. Læg fisken på et fad i et lag. Bland limesaft og skal, chili, olivenolie og forårsløg og fordel over fisken.

Mariner på køl cirka en time. Krydr med salt, peber og purløg og server.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere