Log ind

Grydebrødet hæver sig

  • Grydebrødet hæver sig
  • Grydebrødet hæver sig

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

Kirsten Skaarup: "Det æltefri grydebrød"

Når noget et godt, skal man skynde sig at lave noget mere af det. Sådan har kogebogsforfatteren Kirsten Skaarup sikkert også ræsonneret, siden hun har opgraderet sin bagebog om grydebrød. Den har hævet sig til dobbelt størrelse - og sikkert også det dobbelte antal opskrifter - baseret på den samme grundopskrift.

Det er sjældent, at noget ultranemt også falder sammen med ultralækkert brød - men netop grydebrødet er meget lidt arbejdskrævende og præsenterer sig samtidig med lækker knasende skorpe og en sej krumme, der ikke er til at holde sig fra.

Og måden at lave dejen på - hvor der ikke skal lægges kræfter i til æltning - giver også kvalitet til eksempelvis ciabattaboller og surdejbrød i miniformat - for ikke at tale om bondepizzaen, der er en krydsning mellem en tærte og en pizza.

Og der er pålæg til brødet med denne gang.

Der er anvisninger på både frugt- og nøddeguf, svampesmør og tomatconfit hvis du ikke bare vil nøjes med tandsmør på dit nybagte grydebrød.

Lene Sarup

(Legind, 128 sider, 149,95 kroner)

  • Sarup_Lene_(2015)_14

    Af:

    Jeg redigerer sider i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis, er tillidsmand for de redaktionelle medarbejdere - og skriver klummer, boganmeldelser og undertiden rejsereportager i aviserne. Jeg bor på Langeland, hvor jeg nyder at være tæt på vandet - og på det i min kajak, når det ikke blæser alt for meget.

Mere om emnet

Se alle
Grydebrød med krydderurtesmør

Grydebrød med krydderurtesmør

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere