Log ind

Salatrevolutionens første skridt

  • Salatrevolutionens første skridt
  • Salatrevolutionens første skridt

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

Karolines Køkken: "Den store salatbog"

Karolines Køkken er fast bestanddel af de fleste danske hjem og har været det siden begyndelsen af 1960'erne. Det er længe siden, at opskrifterne skulle samles på små lapper papir i en rød- og hvidternet bog, for i dag er Karoline helt med på noderne. Og det er "Den store salatbog" et fint billede på.

Grøntsager er en vigtig del af hverdagen for mange, og med denne kogebog er det Karolines Køkkens mission at tænke anderledes om salater. Salat skal ikke kun betragtes som tilbehør, men som en hovedret.

Teorien er, at hvis vi tænker grønt som hovedret, spiser vi mindre kød til gavn for både sundhed og miljø, og "Den store salatbog" gør et godt stykke arbejde for at vise, hvordan man sammensætter en salat så den både mætter og tilfredsstiller alle sanser. Den giver idéer og tips om al fra salatens sprøde element til den perfekte dressing.

Der er også gode råd til behandlingen af de grønne sager, og så er der selvfølgelig alle opskrifterne. Der mangler ikke noget her. Om bogen kan blive en decideret salat-revolution er svært at sige, men den er i hvert fald et skridt i den rigtige retning.

Henriette Ankerstjerne Hermann (Snabelpress, 208 sider, 249 kroner)

  • Hermann_Henriette_Ankerstjerne_(2015)_003

    Af:

    Jeg blev uddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2015, og har arbejdet som journalist hos Jysk Fynske Medier siden da.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere