Log ind

Hornfisk som morgenmad og med havregryn

  • Hornfisk som morgenmad og med havregryn
    Hornfisk som morgenmad og med havregryn.
  • Hornfisk som morgenmad og med havregryn
    Hornfisk som morgenmad og med havregryn.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jeg ved godt, at ingen danskere gider spise fisk om morgenen, men retten her er adopteret fra England, hvor fisk - især af den røgede variant - tidligere har været meget udbredt på morgenmadsbordet og stadig forefindes i velassorterede hotelbuffeter.

Lav bare retten om aftenen - det amerikanske standard-udtryk "breakfast served all day" er særdeles passende her.

HP Sauce er ikke upassende til, men ligger man inde med en god barbecuesovs, er det heller ikke af vejen.

(4 personer)

2-3 hornfiskefileter

1 kop finvalsede havregryn

Salt og peber

200 g tørsaltet bacon i tern

2 bagekartofler

Olivenolie

4 tomater, delt på tværs

Et par store håndfulde brøndkarse

Skræl kartoflerne og kog dem hele i letsaltet vand i et kvarter - de skal kun være halvt møre.

Riv dem på den grove side af rivejernet og form til fire store eller otte små pandekager. Tryk dem lidt flade og krydr med salt og peber.

Varm olie op i en slip-let-pande og steg kartoffelpandekagerne gyldne og sprøde - tre-fire minutter på hver side. Hold dem varme.

Kom bacon på panden og steg ternene sprøde. Fisk dem op, men lad fedtet blive i panden.

Vend hornfiskefileterne, delt i mindre stykker, i havregryn, krydr med salt og peber og steg et minut på skindsiden efterfulgt af et minut på den anden side. Hvis panden er lidt for tør, suppleres med olie.

Skru til sidst panden op på fuldt knald og steg de halverede tomater et minut eller to på hver side.

Læg en kartoffelpandekage på hver tallerken, læg et par hornfiskestykker ovenpå og drys med bacon og klippet brøndkarse.

Glem ikke de stegte tomater - og nyd så!

Mere om emnet

Se alle
Stegt hornfisk med rabarber

Stegt hornfisk med rabarber

Opskrifter

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere