Log ind

Stegt hornfisk med rabarber

  • Stegt hornfisk med rabarber
    Foråret er hornfiskens første sæson som spisefisk.
  • Stegt hornfisk med rabarber
    Foråret er hornfiskens første sæson som spisefisk.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mere forårsagtigt bliver det ikke - to af forsommerens budbringere på samme tallerken, hvor de klæ'r hinanden fantastisk godt.

Supplerer man med kogte nye kartofler drysset med persille, er der ikke et øje tørt.

Lidt smeltet smør udgør det fint for sovs, hvis man har brug for en sådan.

(4 personer)

4 små eller to store hornfiskefileter

Rugmel

Salt og peber

50 g smør

500 g rabarber

250 g honning

En håndfuld friske timianstilke

Fjern bladene fra rabarberstilkene, hvis det ikke gjort, og skær dem i 10 lange stykker. Læg dem i et lag i et ovnfast fad og hæld honning og timian over.

Stil i en 180 grader varm ovn, indtil rabarberstykkerne er møre, men stadig har skikkelsen i behold.

Del fileterne i mindre stykker på tværs, vend dem i mel, salt og peber og steg dem sprøde i smør på skindsiden i et minut og derefter et halvt på den anden side. Server straks med de stadig lune rabarber og eventuelt kogte kartofler og måske en grøn salat til.

Mere om emnet

Se alle
Hornfisk som morgenmad og med havregryn

Hornfisk som morgenmad og med havregryn

Opskrifter

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere