Log ind

Opskrifter

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

Grillet hornfisk på laurbærblade

Min eneste opskrift med hele hornfisk - men den er til gengæld god, og laurbærbladene forhindrer det klassiske problem på grillen, hvor fiskeskind har det med at klæbe fast som kontaktlim. Skær hoved og finner af fisken, fjern indvoldene og skrab skællene af - eller få fiskehandleren til at gøre begge dele - så er den klar til brug. Server med en grøn salat og godt brød. Og eventuelt en skarp hvidløgsmayo. Husk at gemme benene til senere fritering.

(4 personer)

2 hele hornfisk, istandgjorte

Et par håndfulde laurbærblade

Olivenolie

Salt og peber

Varm grillen godt op, drys en håndfuld laurbærblade på. Gnid hornfiskene med lidt olivenolie, krydr dem med salt og peber og læg dem på laurbærbladene. Vend dem efter fem minutter, og smid en ny forsyning laurbærblade under. Del fiskene i to og server. Gerne under åben himmel.

Stegt hornfisk med rabarber

Mere forårsagtigt bliver det ikke - to af forsommerens budbringere på samme tallerken, hvor de klæ'r hinanden fantastisk godt. Supplerer man med kogte nye kartofler drysset med persille, er der ikke et øje tørt. Lidt smeltet smør udgør det fint for sovs, hvis man har brug for en sådan.

(4 personer)

4 små eller to store hornfiskefileter

Rugmel

Salt og peber

50 g smør

500 g rabarber

250 g honning

En håndfuld friske timianstilke

Fjern bladene fra rabarberstilkene, hvis det ikke gjort, og skær dem i 10 lange stykker. Læg dem i et lag i et ovnfast fad og hæld honning og timian over. Stil i en 180 grader varm ovn, indtil rabarberstykkerne er møre, men stadig har skikkelsen i behold.

Del fileterne i mindre stykker på tværs, vend dem i mel, salt og peber og steg dem sprøde i smør på skindsiden i et minut og derefter et halvt på den anden side. Server straks med de stadig lune rabarber og eventuelt kogte kartofler og måske en grøn salat til.

Morgenmadshornfisk med solgryn

Jeg ved godt, at ingen danskere gider spise fisk om morgenen, men retten her er adopteret fra England, hvor fisk - især af den røgede variant - tidligere har været meget udbredt på morgenmadsbordet og stadig forefindes i velassorterede hotelbuffeter. Lav bare retten om aftenen - det amerikanske standard-udtryk "breakfast served all day" er særdeles passende her. HP Sauce er ikke upassende til, men ligger man inde med en god barbecuesovs, er det heller ikke af vejen.

(4 personer)

2-3 hornfiskefileter

1 kop finvalsede havregryn

Salt og peber

200 g tørsaltet bacon i tern

2 bagekartofler

Olivenolie

4 tomater, delt på tværs

Et par store håndfulde brøndkarse

Skræl kartoflerne og kog dem hele i letsaltet vand i et kvarter - de skal kun være halvt møre. Riv dem på den grove side af rivejernet og form til fire store eller otte små pandekager. Tryk dem lidt flade og krydr med salt og peber. Varm olie op i en slip-let-pande og steg kartoffelpandekagerne gyldne og sprøde - tre-fire minutter på hver side. Hold dem varme. Kom bacon på panden og steg ternene sprøde. Fisk dem op, men lad fedtet blive i panden. Vend hornfiskefileterne, delt i mindre stykker, i havregryn, krydr med salt og peber og steg et minut på skindsiden efterfulgt af et minut på den anden side. Hvis panden er lidt for tør, suppleres med olie. Skru til sidst panden op på fuldt knald og steg de halverede tomater et minut eller to på hver side. Læg en kartoffelpandekage på hver tallerken, læg et par hornfiskestykker ovenpå og drys med bacon og klippet brøndkarse. Glem ikke de stegte tomater - og nyd så!

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Hornfisk som morgenmad og med havregryn

Hornfisk som morgenmad og med havregryn

Stegt hornfisk med rabarber

Stegt hornfisk med rabarber

Formel 1-raceren er formidabel på panden

Formel 1-raceren er formidabel på panden

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere