Log ind

Nøddehorn

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

30 styk

Forårstravlhed gælder også konfirmationer, og vi har lige holdt sådan en dejlig fest. Når noget skal være særligt, men stadig nemt, hiver jeg grundformlen på kransekage frem; den blev brugt til konfirmationen. Opskriften kan varieres, denne gang er den blevet til hyggelige nøddehorn.

500 g ren rå marcipan

1 pasteuriseret æggehvide

3 ½ dl flormelis

Pynt:

Cirka 75 g hasselnøddekerner skåret/hakket til flager

Mørk chokolade

Marcipan, æggehvide og flormelis æltes grundigt sammen - røremaskine med dejkrog er en udmærket hjælp. Tril dejen til en pølse og skær den i 30 stykker. Tril hvert stykke til en lille pølse, rul den i hasselnøddeflager og form et horn. Læg hornene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag hornene gyldne ved 180 grader varmluft; sat ind i kold ovn tager det cirka 20 minutter. Når kagerne er færdigbagt, køler de helt af, hvorefter enderne dyppes i smeltet chokolade. Læg hornene tilbage på bagepladen med bagepapir, indtil chokoladen har sat sig.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Landbohavens blommer

Landbohavens blommer

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere