Log ind

And á la orange på grøn salat

  • And á la orange på grøn salat
    1 / 4
    And á la orange på grøn salat som Karsten Hansen, tidligere rektor på Hotel- og Restaurantskolen i Kolding, laver retten.
  • And á la orange på grøn salat
    2 / 4
    Karsten Hansen er tidligere rektor på Hotel- og Restaurantskolen i Kolding. Nu laver han et kursus som hedder Finere Madlavning hvor de en gang om året serverer middag for byens ældre.
  • And á la orange på grøn salat
    3 / 4
    Karsten Hansen er tidligere rektor på Hotel- og Restaurantskolen i Kolding. Nu laver han et kursus som hedder Finere Madlavning hvor de en gang om året serverer middag for byens ældre.
  • And á la orange på grøn salat
    4 / 4
    Karsten Hansen er tidligere rektor på Hotel- og Restaurantskolen i Kolding. Nu laver han et kursus som hedder Finere Madlavning hvor de en gang om året serverer middag for byens ældre.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skal du bruge:

4 berberi andelår

2 spsk. olivenolie

6 kviste timian

4 laurbærblade

4 appelsiner

1 lime

Salt, peber og eventuelt sukker

Salat

25 g rucola salat 25 g frisséesalat

1 rød peber

2 tomater

½ løg

50 g tørrede tranebær

Sådan gør du:

Salaten skylles og plukkes/skæres i mindre stykker, lægges i bunden af en tallerken.

De øvrige ingredienser skylles og skæres i passende stykker. Lægges ovenpå.

Dressing

½ dl olivenolie

2 spsk. balsamico eddike

Salt og sort peber(mølle)

Ingredienserne piskes godt sammen med piskeris.

Fremgangsmåde

Andelårene krydres med salt og sort peber.

Olivenolien kommes i en meget varm gryde.

Andelårene brunes godt af på alle sider, overskydende fedtstof smides væk.

Julienne af de gule skræller af 2 appelsiner og saften af alle appelsinerne tilsættes sammen med skallen og saften af 1 lime, timian og laurbærblade.

Retten braiserer under låg i 1-2 timer.

Lårene tages op og afkøles. Kødet pilles fra benene, renses for fedt, sener og blodårer.

Pilles i mindre stykker.

Fonden sigtes, tilsmages evt. med salt, peber og sukker. Koges ind til lidt tykkere konsistens.

Kødet tilsættes lige inden serveringen og gives et kort opkog.

Anretning

Det varme andekød lægges ovenpå salaten.

Dressingen fordeles over til allersidst.

Serveres sådan, at andekødet er rygende varmt.

Byd på et godt, hvidt brød til.

Drik en god rødvin til.

Ordforklaring:

"Julienne": Skære i tynde strimler

"Braisere": Halv stegning og halv kogning. Emnet brunes af, væske tilsættes og retten koger/damper færdig under låg.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Rimmet laksetatar med sennepsfløde

Rimmet laksetatar med sennepsfløde

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere