Log ind

Opskrift på fynsk klassiker: Brunsviger

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

Her får du opskriften på et sikkert hit, ikke kun på Fyn, men på et hvert bord.

Men husk en ting: En brunsviger er bedst frisk fra ovnen og ikke mindst bør den nydes lun.

Du skal bruge:

Dej:

40 g gær

40 g sukker

1 tsk kardemomme

1 æg

1½ dl mælk

75 g smør

1/4 tsk salt

ca. 350-400 g mel

Fyld:

190 g mørk farin

75 g smør

1 spsk sirup

Sådan gør du:
Smuldr gæren og opløs den med sukkeret, ægget og kardemommen. Smelt smørret, tag gryden og hæld mælken i.
Hæld det i gærblandingen under omrøring.
Tilsæt saltet og ælt melet i.
Det skal hæve i 30 min.

Tænd for ovnen på 175 grader.

Efter 15 minuntter hælder du ingredienserne i en gryde og varmer op, mens du rører i det. Det skal boble lidt.
Lad det køle lidt af, mens du ruller dejen ud.

Portionen passer til en bradepande på 30 x 40 cm.
Den skal være smurt eller dækket med bagepapir.
Læg dejen i og prik med en gaffel. Fordel fyldet.

Sæt den i ovnen i ca. 17 minutter.
Hold øje med brunsvigeren, den må kun lige blive gylden.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Pricerne kårer: Bager du Fyns bedste brunner?

Pricerne kårer: Bager du Fyns bedste brunner?

Opskrift: Claus Meyer forstår den ægte fynske brunsviger

Opskrift: Claus Meyer forstår den ægte fynske brunsviger

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere