Log ind

Ugens opskrift: Lækker bernaisesovs

  • Ugens opskrift: Lækker bernaisesovs
    Velstegt bøf med bernaisesovs og kartoffelchips - velbekomme. Foto: Kim Rune
  • Ugens opskrift: Lækker bernaisesovs
    Velstegt bøf med bernaisesovs og kartoffelchips - velbekomme. Foto: Kim Rune

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ingredienser: (4 pers.)

500 gram smør

5 æggeblommer

2 tsk estragoneddike

Cirka en dl friskhakket estragon

Salt

Fremgangsmåde:

Start med at klare smørret - smelt smørret ved relativ lav varme, og skum den rene smørolie af.

Hæld æggeblommerne op i en gryde/kasserolle - cirka en blomme per person.

Tilsæt estragoneddike og salt og pisk det sammen, indtil konsistensen begynder at blive lidt cremet.

Tilsæt nu det klarede smør ad tre-fire omgange, samtidig med at der ved moderat varme (55 grader) piskes kraftigt mellem hver gang.

Kunsten ved denne såkaldte legering er at undgå, at sovsen skiller og ender som røræg.

Når sovsen har fået en god tyk konsistens piskes den friskhakkede estragon ind. Sovsen kan evt. smages til med ekstra estragon-eddike og salt inden servering.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.

Mere om emnet

Se alle
Drømmer om at få god tid

Drømmer om at få god tid

Sådan steger du bøffen perfekt

Sådan steger du bøffen perfekt

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere