Log ind

Thomas Pasfalls grillede multe med asparges, vinaigrette og ramsløg-cruste

  • Thomas Pasfalls grillede multe med asparges, vinaigrette og ramsløg-cruste
    1 / 5
    Thomas Pasfalls grillede multe med asparges, vinaigrette og ramsløg-cruste.
  • Thomas Pasfalls grillede multe med asparges, vinaigrette og ramsløg-cruste
    2 / 5
    Thomas Pasfalls grillede multe med asparges, vinaigrette og ramsløg-cruste.
  • Thomas Pasfalls grillede multe med asparges, vinaigrette og ramsløg-cruste
    3 / 5
    Thomas Pasfalls grillede multe med asparges, vinaigrette og ramsløg-cruste.
  • Thomas Pasfalls grillede multe med asparges, vinaigrette og ramsløg-cruste
    4 / 5
    Thomas Pasfalls grillede multe med asparges, vinaigrette og ramsløg-cruste.
  • Thomas Pasfalls grillede multe med asparges, vinaigrette og ramsløg-cruste
    5 / 5
    Thomas Pasfalls grillede multe med asparges, vinaigrette og ramsløg-cruste.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

Thomas Pasfall laver her sommermad på grillen.

Det skal du bruger til Thomas Pasfalls grillede multe med asparges, vinaigrette og ramsløg-cruste:

Fisk:

300 g multe som filet

Sørg for, at der ikke sidder små nerveben i kødet på multen.

Grøntsager:

3 hvide asparges

3 grønne asparges

1 gulerod med top

De hvide asparges skrælles fra hovedet til bunden, knækkes og skæres til, så de er klar til grillen.

Det er vigtigt, at man nipper de små blade af rundt om de grønne asparges for at sikre, at der ikke sidder jord under. Ligesom de hvide skal de knækkes og skæres til, og de er klar til grillen.

Benyt en tyndskræller til at skrælle fem grønne asparges til tynde skræller som benyttes til pynt på retten.

Toppen klippes af guleroden, og guleroden skrælles.

Vinaigrette:

1 dl æggehvide

Salt

3 spsk. eddike (gerne sherryeddike)

2 dl olivenolie

Evt. vand

Alle ingredienser i nævnt rækkefølge hældes op i et litermål og blendes med stavblender til en fed cremet konsistens. Hvis vinaigretten synes at være for fed, så tilsæt vand. Nu er den klar til at marinere de grillede hvide asparges.

Ramsløg-cruste:

100 g blødt smør

100 g ramsløg

100 g rasp

Ramsløg og rasp blendes fint, og det bløde smør tilsættes. Blendes sammen til en ensartet masse. Massen smøres tyndt ud på bagepapir og sættes på frost i 20 minutter. Derefter kan den brækkes ud til mindre stykker.

Olie:

100 g koldpresset rapsolie

150 g ramsløg

Rapsolie varmes op til 60 grader og blendes med ramsløg, til denne har afgivet farve til olien, som dryppes over retten.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Sådan laver du Thomas Pasfalls urtecruste

Sådan laver du Thomas Pasfalls urtecruste

Thomas Pasfalls grøntsagsfrikassé med rygeost og knas

Thomas Pasfalls grøntsagsfrikassé med rygeost og knas

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere