Log ind

Stegt rokkevinge på lun tomatsalat og citronverbena (4 personer)

  • Stegt rokkevinge på lun tomatsalat og citronverbena (4 personer)
    Stegt rokkevinge på lun tomatsalat og citronverbena (4 pers.)
  • Stegt rokkevinge på lun tomatsalat og citronverbena (4 personer)
    Stegt rokkevinge på lun tomatsalat og citronverbena (4 pers.)

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skal du bruge:

4 rokkevinger på mindst 400 g pr. styk

800 g blandede minitomater

Reven skal fra en økologisk citron

En kvist citronverbena

4 spsk. olivenolie

2 økologiske citroner (i halve)

100 g smør

Salt og peber

Sådan gør du:

Få fiskehandleren til at flå rokkevingerne.

Vask og halvér tomaterne. Lun olien over svag varme med 10-12 citronverbenablade. Vend tomaterne i den lune olie og riv skallen af en citron over dem. Lad dem trække i olien 10-15 minutter.

Steg rokkevingerne i smørret på en teflonpande i 5-6 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.

Steg de halve citroner på samme pande.

Fordel tomaterne på fire dybe tallerkner og anret fisken på tomaterne og citronverbenabladene.

Hæld det brunede smør og de stegte citroner over.

Skub "rokkekødet" af fibrene og pres citronsaften ud over.

Rokkevinger er forholdsvis billig fisk, men smager helt fantastisk. De virker lidt vanskelige at håndtere, men de er lige så lette at stege som rødspætter, og så slipper man for små side- og nerveben. Husk at tørre fisken godt af inden stegning, så de ikke "sætter" sig under stegning.

  • Grauholm_Trine_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers magasinredaktion, hvor vi laver magasinerne Livsstil, Rejser, Gear og Base Bolig. Jeg skriver primært portrætter af kendte kvinder, sundhedsstof, bolig- og rejsestof samt bidrager til mandemagasinet Gear. Tidligere har jeg været syv år på sportsredaktionen, hvor jeg blandt andet har dækket flere håndboldslutrunder og OL i Beijing i 2008. Min fritid bruger jeg sammen med min familie og gerne på at dyrke sport.

Mere om emnet

Se alle
Jordbær med rønneblomstis og skovmærker (4 personer)

Jordbær med rønneblomstis og skovmærker (4 personer)

Grillede fynske asparges med vesterhavsrejer og hollandaise på brunet smør (4 personer)

Grillede fynske asparges med vesterhavsrejer og hollandaise på brunet smør (4 personer)

Kokken, der dumpede ned i gourmetgryden

Kokken, der dumpede ned i gourmetgryden

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere