Log ind

Rimmet laksetatar med sennepsfløde

  • Rimmet laksetatar med sennepsfløde
    1 / 3
    Rimmet laksetatar med sennepsfløde.
  • Rimmet laksetatar med sennepsfløde
    2 / 3
    Karsten Hansen er tidligere rektor på Hotel- og Restaurantskolen i Kolding. Nu laver han et kursus som hedder Finere Madlavning hvor de en gang om året serverer middag for byens ældre.
  • Rimmet laksetatar med sennepsfløde
    3 / 3
    Karsten Hansen er tidligere rektor på Hotel- og Restaurantskolen i Kolding. Nu laver han et kursus som hedder Finere Madlavning hvor de en gang om året serverer middag for byens ældre.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Til fire personer. Husk, at laks der serveres råt, skal nedfryses inden tilberedning for at eliminere eventuelle parasitter.

Tatar

400 g laksefilet uden skind og ben

½ tsk. rørsukker

½ tsk. salt

1 gren dild

Hvid, kværnet peber

Sådan gør du:

Hak laksekødet med en stor kokkekniv.

Bland med rørsukker, finthakket dild, salt og hvid peber fra kværn.

Form som fire små krebinetter eller små tårne.

Sennepskarse-fløde

4 spsk. creme fraiche 18 %

1 spsk. dijonsennep

Karse

Citronsaft

Salt

Hvid, kværnet peber

Sådan gør du

Bland creme fraiche, sennep, citronsaft, salt og hvid peber og fintklippet karse sammen.

Agurkesalat

½ agurk

1 skalotteløg

Salt

Hvidvinseddike

Olivenolie

Sådan gør du:

Skræl agurken, halver den og fjern kernerne. Skær agurken i tynde skiver.

Bland salt, olivenolie, eddike og finthakket løg med agurkestykkerne.

Anretning

Den kolde tatar anrettes i midten af tallerkenen og lidt af saucen dryppes på.

Agurkesalaten lægges rundt om.

Pynt eventuelt med lidt lakserogn

Server med groft hvidt brød og smør.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
And á la orange på grøn salat

And á la orange på grøn salat

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere