Log ind

Ramsløgsalt

  • Ramsløgsalt
  • Ramsløgsalt

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Friske ramsløgblade

Groft havsalt

Skyl ramsløgbladene og dup dem tørre. Ramsløgblade og havsalt blendes, hvorefter det wasabigrønne salt bredes ud på en bageplade beklædt med bagepapir og tørrer i nogle dage. Vend rundt i saltet undervejs, mens det tørrer. Det lækre grønne ramsløgsalt har en krydret hvidløgssmag og kan holde sig længe.

TIP: Ramsløg trives i fugtighedsbevarende jord og er en tæppedannende staude. I skovbunden står planten i skygge. Bladene er friskgrønne og elipseformede. Knopperne er buttede, og blomsten er et bundt smukke hvide stjerner, der folder sig ud i det sene forår. Det sikre kendetegn ved ramsløg er, at planten lugter af løg.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Stenalderplanten

Stenalderplanten

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere