Log ind

Rabarberkompot med sorbet og hvid chokolade som Jacob Elkjær laver den

  • Rabarberkompot med sorbet og hvid chokolade som Jacob Elkjær laver den
    1 / 6
    Rabarberkompot med sorbet som Jacob Elkjær laver den.
  • Rabarberkompot med sorbet og hvid chokolade som Jacob Elkjær laver den
    2 / 6
    Jacob Elkjær driver sammen med sin hustru, Dorthe Elkjær, Restaurant Fænøsund ved Middelfart.
  • Rabarberkompot med sorbet og hvid chokolade som Jacob Elkjær laver den
    3 / 6
    Jacob Elkjær driver sammen med sin hustru, Dorthe Elkjær, Restaurant Fænøsund ved Middelfart. Lejligheden ovenpå restauranten udlejes som hotelværelse.
  • Rabarberkompot med sorbet og hvid chokolade som Jacob Elkjær laver den
    4 / 6
    Jacob Elkjær driver sammen med sin hustru, Dorthe Elkjær, Restaurant Fænøsund ved Middelfart. Lejligheden ovenpå restauranten udlejes som hotelværelse.
  • Rabarberkompot med sorbet og hvid chokolade som Jacob Elkjær laver den
    5 / 6
    Jacob Elkjær driver sammen med sin hustru, Dorthe Elkjær, Restaurant Fænøsund ved Middelfart. Lejligheden ovenpå restauranten udlejes som hotelværelse.
  • Rabarberkompot med sorbet og hvid chokolade som Jacob Elkjær laver den
    6 / 6
    Jacob Elkjær driver sammen med sin hustru, Dorthe Elkjær, Restaurant Fænøsund ved Middelfart. Lejligheden ovenpå restauranten udlejes som hotelværelse.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

Til sorbet:

1 kilo rabarber koges op med 1 liter vand og 500 g sukker. Derefter nedkøles massen og køres på ismaskine.

Hvid chokolade mousse:

1 liter fløde koges op med lidt sukker og en stang vanilje, massen legeres med 4 dl æggeblomme til massen er tyk. Derefter stilles den på køl.

1 liter fløde piskes og vendes i den nedkølede masse, og moussen er færdig.

Granité:

8 dl vand, 2 dl hvidvin og 200 g sukker koges op og køles ned, herefter blendes massen med 300 g grøn skovsyre, væsken sigtes og kommes i fryseren.

100 g hvidchokolade kommes på pande og brændes til den er lysebrun, herefter kommes den på en tallerken og puttes i køleren til den er sprød.

Anrettes med små råsyltede rabarberstænger og frisk skovsyre.

  • Af:

    Jeg er jourhavende på fyens.dk. Derudover skriver jeg også artikler til temaaviser og tillæg, der bliver udgivet på Fyn og sommetider i hele landet. Jeg har læst journalistik på Syddansk Universitet, hvor jeg i forbindelse med uddannelsen var i praktik på Fyns Amts Avis på redaktionerne i Svendborg og på Langeland.

Mere om emnet

Se alle
Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere