Log ind

Put jordbær i snapsen - og andre drikke

  • Put jordbær i snapsen - og andre drikke
    1 / 2
    Jordbærsnaps som aperitif pyntet med en myntekvist.
  • Put jordbær i snapsen - og andre drikke
    2 / 2
    Jordbær frister - både i fast og flydende form. Bliv inspireret af opskrifterne herunder.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er mange måder at nyde de danske jordbær på. Hvad med jordbær-sangria? Eller børnevenlig jordbærsky? For ikke at tale om jordbærsnaps og jordbær-bobler? Få opskrifterne herunder.

Der er ikke noget, der smager af sommer som danske jordbær. Derfor var Birthe Ladefoged slet ikke i tvivl om, at der skulle jordbær til, da hun blev bedt om at komponere en sommerlig drik baseret på snaps.

Hendes sommerdrik har en sød rund smag af jordbær. Den træder bedst frem i Blå Aalborg, som ikke indeholder kommen, men Brøndums kan også bruges.

Den egner sig lige godt som aperitif og til dessert eller kaffe, og opfinderen anbefaler, at man ikke laver for store portioner ad gangen.

Drikken kan ganske vist sagtens holde sig, men den rosarøde farve ændrer sig efter nogle uger og bliver mørkere.

Hermed opskriften på den og et par andre liflige jordbærdrikke.

Jordbærsnaps

3 dl jordbær

2 myntekviste

2-3 dl Blå Aalborg.

Jordbærrene renses, halveres og lægges i et glas, mynten lægges ved, og snapsen hældes over.

Glasset lukkes, hvorefter blandingen skal trække to-fire dage, gerne længere.

Essensen filtreres, for eksempel gennem et kaffefilter, og hældes på karaffel.

Den kan evtuelt fortyndes med snaps efter smag.

Serveres tempereret (så træder smagen rigtigt frem) eller som aperitif med en isterning, et jordbær og en kvist mynte.

Jordbær-bobler

(1 glas)

3-4 små jordbær

3-4 kugler honningmelon

4 dl jordbærsirup

2 cl Grand Marnier

champagne eller mousserende vin

knust is.

Jordbær og melonkugler fryses.

Et stort glas fyldes halvt op med knust is, de frosne frugter kommes i, sirup og likør hældes over, og glasset fyldes op med champagne.

Sangria af jordbær

(8-12 glas)

1 flaske spansk rødvin

1/2 dl jordbærsirup

1 appelsin

2-3 del danskvand

250 g friske jordbær

isterninger.

Afkølet rødvin og jordbærsirup hældes i en kande eller bowle.

Jordbærrene skylles, nippes og skæres i halve, appelsinen skrælles (eller vaskes grundigt) og skæres i skiver, og frugten kommes i rødvinsblandingen.

Danskvand og isterninger tilsættes, når sangriaen skal serveres.

Børnevenlig jordbærsky

(1 glas)

4-6 jordbær

3/4 dl kold mælk

1 dl vanilleis

lidt danskvand.

Jordbær, mælk og is blendes sammen og kommes i glasset (fyldes 3/4 op).

Serveres straks med lidt danskvand i, så drikken skummer op i toppen.

Mere om emnet

Se alle
Valnøddesnaps og syltede valnødder

Valnøddesnaps og syltede valnødder

Citronsnaps, basilikumsnaps, blåbærsnaps, blomstersnaps og snaps af kaffe og vanilje

Citronsnaps, basilikumsnaps, blåbærsnaps, blomstersnaps og snaps af kaffe og vanilje

Snaps med sødskærmrod, lavendel, timian eller peberrod

Snaps med sødskærmrod, lavendel, timian eller peberrod

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere