Log ind

Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg

  • Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg
    1 / 13
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv. Her er det Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg.
  • Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg
    2 / 13
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg
    3 / 13
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg
    4 / 13
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg
    5 / 13
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg
    6 / 13
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg
    7 / 13
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg
    8 / 13
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg
    9 / 13
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg
    10 / 13
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg
    11 / 13
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg
    12 / 13
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg
    13 / 13
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Patrick Lieffroy fra Restaurant Lieffroy i Nyborg har kreeret denne fiskeret.

4 couverter

4 pighvar fileter af ca. 100 g til en forret

Fars:

150 g pighvar stykker

1 æg

1 dl fløde

Lidt franskbrød

Fisken kommes i en blender og blendes sammen med lidt salt. Tilsæt ægget og blend videre. Tilsæt til sidst fløden og farsen er nu færdig. Smør fiskestykkerne med et tyndt lag fiskefars og kom herpå en skive ultra tyndt skåret franskbrød.

Asparges:

4 store hvide asparges

3 grønne asparges

Skræl og kog de hvide asparges i saltet vand så der stadig er bid i dem.

Skær de grønne i tynde skiver på et mandolinjern eller med en tyndskræller, og læg dem i vand, så de bliver sprøde.

Ramsløgshollandaise:

250 g smør

3 æggeblommer

Saft af ½ citron

En skefuld vand

Et lille bundt ramsløgsblade

Salt og hvid peber

Hollandaise:

Klar smørret. Det gøres ved at smelte det langsomt og derpå skumme vallen af på toppen, inden det hældes forsigtigt over i en anden gryde, uden at bundfaldet kommer med. Blend i en glasblender smørret og ramsløgene helt fint og sigt smørret.

Æggeblommerne piskes sammen med vand over et vandbad til massen bliver lys og skummende, hvorpå det klarede ramsløgssmør tilsættes, først ganske lidt ad gangen, mens der piskes, siden i en rolig strøm.

Smag til med citronsaft, salt og hvid peber.

Skulle den skille, kan man tilsætte lidt iskoldt vand og piske kraftigt.

Anretning:

Steg fisken på brødsiden til den bliver sprød, vend den og steg den færdig i ovnen ved 180 grader.

Steg de hvide asparges op i lidt smør til de bliver gyldne, og anret dem på en tallerken med fisken ved siden af. Hæld en skefuld hollandaise ved. Pynt af med de grønne asparges og lidt friske krydderurter.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat

Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat

3
Årets restaurant: Seksstjernet fynsk spisested er blandt de slutnominerede

Årets restaurant: Seksstjernet fynsk spisested er blandt de slutnominerede

Patrick Lieffroys friske jordbær med ymersorbet, havreflage og basilikumparfait

Patrick Lieffroys friske jordbær med ymersorbet, havreflage og basilikumparfait

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere