Log ind

Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat

  • Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat
    1 / 10
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv. Her er det Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål, grillet hjertesalat og nye kartofler.
  • Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat
    2 / 10
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat
    3 / 10
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat
    4 / 10
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat
    5 / 10
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat
    6 / 10
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat
    7 / 10
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat
    8 / 10
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat
    9 / 10
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.
  • Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat
    10 / 10
    På Restaurant Lieffroy i Nyborg skal råvarerne tale for sig selv.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Patrick Lieffroy fra Restaurant Lieffroy i Nyborg har kreeret denne ret.

4 couverter

600 g kalvemørbrad

100 g hønsefars tilsat skal af 1 citron

1/2 spidskål

2 små hjertesalat

Nye kartofler

50 g bacon i tern

2 hk skalotteløg

lidt purløg

lidt timian

Mørbraden afpudses for sener og skæres ud i 2 lige store stykker. Stykkerne krydres let og brunes af på alle sider. Lidt fars ud på et stykke film og den smøres med fars. Slut af med kalvemørbraden og rul det hele sammen med filmen så det bliver en rulle. Langtids tilbered den i ovnen i filmen, ved 80 grader til den er 55 grader inden i. Beregn ca. 45 min. afhængig af ovnen. Lad den hvile i 5 min.

Kog kartoflerne til de er møre. Steg bacon og skalotteløg i smør, mos kartoflerne groft med en gaffel og vend det hele sammen.

Skær spidskålen ud i passende stykker og damp den lidt i lidt vand og smør.

Del hjertesalaten i 2 og steg den på en grillpande i lidt smør til den får lidt farve.

Sauce:

3 dl god kalvefond

½ dl rød balsamico eddike

1 skefuld sukker

100 g smør

1 teskefuld revet ingefær

lidt citronskal

Lav en karamel med sukkeret i en gryde. Tilsæt eddiken og kog helt ned. Tilsæt fonden og kog ned til det smager godt og kraftigt. Pisk op med 20 gram smør og smag til med ingefær, citronskal salt og peber.

Anretning:

Tag mørbraden ud af filmen og skær enderne tyndt af. Del rullen i to. Anret den sammen med kål, kartoflerne, hjertesalaten og saucen på tallerkenen, pynt af med lidt friske urter.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
3
Årets restaurant: Seksstjernet fynsk spisested er blandt de slutnominerede

Årets restaurant: Seksstjernet fynsk spisested er blandt de slutnominerede

Patrick Lieffroys friske jordbær med ymersorbet, havreflage og basilikumparfait

Patrick Lieffroys friske jordbær med ymersorbet, havreflage og basilikumparfait

Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg

Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere