Log ind

Opskrifter: Fynske hotdogs

  • Opskrifter: Fynske hotdogs
    1 / 2
    Fynske hotdogs med lokale aparges, rabarber, rygeost og pølser fra en fynsk slagter pyntet med bronzefennikel og tallerkensmækker. Foto: Carsten Bundgaard
  • Opskrifter: Fynske hotdogs
    2 / 2
    Fynske hotdogs med lokale aparges, rabarber, rygeost og pølser fra en fynsk slagter pyntet med bronzefennikel og tallerkensmækker. Foto: Carsten Bundgaard

Rygeost og asparges er med til at give den klassiske hotdog et fynsk twist.

Ingredienser:

Hotdogs til fire personer:

4 små chorizopølser (eller andre pølser - til denne ret har Claus Holm brugt pølser fra slagteren i Nørre Søby)4 briochebrød (andet slags brød kan også bruges - til denne ret er der brugt hotdogbrød fra Kvickly)1 bundt hvide asparges (eventuelt også 1 bundt friske grønne asparges)1 rødløg2 stængler rabarber1 tsk. røget saltKnust peber2 spsk. æbleeddike100 gram frosne havtorn1 tsk. salt1 tsk. sukkerHvid peber1 dl rygeost½ bundt ramsløgEventuelt krydderurter (til denne ret har Claus Holm brugt tallerkensmækker og bronzefennikel)

 

Fremgangsmåde:

Rist pølser og hakkede rabarber på en grillpande. Forvarm ovnen til 180 grader. Skær et hak i brødene og kom en pølse i hvert brød. Sæt hotdogsene i ovnen 8-10 minutter.

Pil løget og skær det i tynde skiver. Kom løgskiverne i en skål og bland med røget salt, lidt knust peber og eddike.

Kom havtorn i en skål og bland med salt, sukker og lidt hvid peber.

Hak ramsløg og rabarber. Kom rygeost i en skål og rør med ramsløg. Kom rygeosten i en skål og rør op med ramsløg.

Tag hotdogsene ud af ovnen og kom løg, de ristede rabarber, havtorn-blandingen og rygeostcreme på samt de ristede hvide aparges.

Brug eventuelt også grønne aparges. De skal dog ikke ris­tes.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Den fynske muld gøder Claus Holms mad-ideer

Den fynske muld gøder Claus Holms mad-ideer

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere