Log ind

Opskrift: Vegansk milkshake med saltet karamelsauce

  • Opskrift: Vegansk milkshake med saltet karamelsauce
  • Opskrift: Vegansk milkshake med saltet karamelsauce
  • Opskrift: Vegansk milkshake med saltet karamelsauce

Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

 

Vi har ansat en veganer på et af fotostudierne, og en af mine største kunder handler med veganske fødevarer. Det er den næsthurtigst-voksende trend inden for fødevarer - næst efter convenient, altså mad, der allerede er færdiglavet. Så jeg har sat mig selv - og ikke mindst min familie - på prøve. Lad mig sige det sådan: Det er ikke alt, der falder i god jord.

225 g sukker 6 spsk. smørbart fra Naturli' 1 tsk. knust flagesalt 1 dåse iskold kokosmælk 1 l iskold mandeldrik 10 isterninger 

Åbn dåsen med kokosmælk uden at ryste den. Bemærk, at dåsen skal være iskold. Tag alt det faste, der ligger som et lag øverst inden selve kokosmælken, og læg det i en skål. Smelt sukkeret, til det er lysebrunt. Tag det af varmen, og rør smør og salt i. Rør, indtil massen er smeltet helt sammen, og tilsæt tre spiseskefulde af den faste kokosmælk. Rør med en ske, indtil det er jævnt. Hæld det eventuelt i en kande. Pisk resten af den faste kokosmælk, indtil den får konsistens som flødeskum. Blend mandeldrikken med 10 isterninger og det flydende fra kokosmælkdåsen. Top med den piskede kokoscreme, hæld den saltede karamelsauce over og server.

TIP: Det er ikke helt let, men øvelse gør mester. Kokosmælken skal være iskold, og der må ikke komme ret meget af vandet med. Det er bedre at tilføje et par dråber, hvis skummet bliver for hårdt, end tage for meget i begyndelsen. Hvis skummet skiller, er det bare ærgerligt. Så må du prøve igen.

 

 

 

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Shopping: Termometer til den søde tand

Shopping: Termometer til den søde tand

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere