Log ind

Opskrift: Tarte flambée

  • Opskrift: Tarte flambée
    1 / 2
    Foto: Skovdalnordic.com
  • Opskrift: Tarte flambée
    2 / 2
    Foto: Skovdalnordic.com

Opskrift: Tarte flambée

 I julen kunne vi ikke bruge vores pizzaovn, der jo står ved vores hus oppe i Sverige, så vi eksperimenterede i stedet med vores almindelige Ikea-ovn.

Vi skruede fuldt op for temperaturen og havde vendt pladen om. Det gør det lettere at bruge ovnen som pizzaovn, for så kan man lettere vippe pizzaen ind på pladen med pizzaspaden.

Vi var ret tilfredse med resultatet, så derfor tager vi lige en vinterpizza. Bare husk at bruge rigelige mængder af mel. 

Retten stammer fra området Alsace-Mosel. På fransk hedder den tarte flambée, mens den i Tyskland kaldes flamme kueche. Vi har fået en svensk udgave på Isaberg, som denne opskrift er inspireret af.

 

 

5 stk.

30 g gær

5,5 dl vand

1 spsk. salt

2 spsk. olie

Ca. 1 kg pizzamel

2,5 dl cremefraiche

350 g bacon

3 mellemstore rødløg

Purløg til pynt

 

Opløs gæren i vand, tilsæt salt og olie og hæld mel i. Gem lidt og tilsæt hvis dejen er for våd.

Ælt dejen godt i gennem.

Sæt dejen på køl til dagen efter eller brug den efter halvanden time.

Skær rødløg i skiver eller ringe.

Del dejen i fem mindre boller.

Rul dem ud på rigeligt mel.

Smør med cremefraiche og top med bacon og rødløg.

Læg dem på en varm bageplade drysset med mel.

Bag ved 250 grader i cirka seks minutter.

  • fyens.dk

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere