Log ind

Opskrift: Ramsløgbrød

  • Opskrift: Ramsløgbrød
    1 / 2
    Foto: Skovdalnordic.com
  • Opskrift: Ramsløgbrød
    2 / 2
    Foto: Skovdalnordic.com

Jeg har aldrig været specielt god til at samle ramsløg i naturen. Jeg køber dem i butikken. Endda ramløgspesto køber jeg færdig. Svansø har en udmærket en af slagsen.

Men jeg ved, at der er masser af mennesker, som går lange ture i skoven, og så er det jo bare at plukke løs.

 

25 g gær 

6 dl Vand 

2 tsk salt 

8 dl mel 

Et glas ramsløgspesto 

1 dl græskarkerner 

 

Opløs gæren i vandet sammen med salt.

Tilsæt ramsløgspestoen.

Finhak halvdelen af græskarkernerne og bland i sammen med melet.

Ælt dejen igennem og lad den hæve cirka en-to timer.

Dej dejen i 18 boller og læg dejen i forme - gerne til minirugbrød.

Pensl med lidt sammenpisket æg og drys med resten af græskarkernerne.

Bag 180 grader 15-20 minutter. 

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere