Log ind

Opskrift: Lynstegt aubergine

  • Opskrift: Lynstegt aubergine
    Foto: Skovdalnordic.com
  • Opskrift: Lynstegt aubergine
    Foto: Skovdalnordic.com

Det er jo meget moderne med en kødfri dag. I Kina har man de lange tynde auberginer, og de er meget egnet til denne ret. Men dem har vi jo ikke, men så kan vi bruge almindelige auberginer.

 

2 aubergine

4 fed hvidløg

4 spsk. soyasauce

2 tsk. majsstivelse

1 tsk. salt

3 tsk. sukker

5 spsk. jordnøddeolie

 

Køb en så tynd som muligt aubergine til denne ret.

Skær den i lange strimler på langs cirka 2,5 x 2,5 cm x 22 cm.

Du skal bruge hele auberginen.

Drys med salt og lad det stå cirka 30 minutter. Tør saltet af og læg stykkerne i koldt vand cirka 15 minutter.

Læg auberginestykkerne på et viskestykke og tør dem.

Steg dem nu på en pande med presset hvidløg i cirka 10 minutter og tilsæt en mikset blanding af soyasauce, majsstivelse, salt, sukker og jordnøddeolie. Den fungerer som en jævning. Steg yderligere et par minutter.

Server nudler eller ris til som en vegetarret. Top med snittet forårsløg.

  • fyens.dk

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere