Log ind

Opskrift: Claus Meyer forstår den ægte fynske brunsviger

  • Opskrift: Claus Meyer forstår den ægte fynske brunsviger
    Den fynske brunsviger kan man selv lave, og det er ikke særlig svært, mener Meyer.
  • Opskrift: Claus Meyer forstår den ægte fynske brunsviger
    Den fynske brunsviger kan man selv lave, og det er ikke særlig svært, mener Meyer.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk gastronomis muntre kavaler, Claus Meyer, har skrevet og udgivet Meyers Bageri.

Han har gjort brødafdelingen i sit cateringfirma til en væsentlig del af det gastronomiske tempel og lederen, den odensefødte Nicolai Halken Skytte, er medforfatter til bogen.

Som i alle andre aktivitetsformer er Claus Meyers hovedbudskab om bageriet: Kvalitet!

Bogen er omhyggelig i sine anvisninger på at nå gode resultater. Også når det gælder den fynske klassiker: Brunsviger.

Opskrift: Claus Meyers fynske brunsviger

Sådan laver du Claus Meyers fynske brunsviger, som her er mål op til 30 styk i en stor bradepande:

5 dl lunkent vand

50 g gær

2 æg

100 g sukker

10 g havsalt

900 g hvedemel

70 g blødt smør

lidt smeltet smør til formen

Remonce:

100 g marcipan

250 g brun farin

250 g blødt smør

½ dl sirup

25 g kanel

lidt ekstra brun farin til at drysse med.

Hæld det lunkne vand i en skål og rør gæren ud i vandet. Rør æggene i og tilsæt så sukker, salt og hvedemel. Ælt det hele sammen, tilsæt til sidst smørret og ælt dejen, til den er glat og smidig. Hvis du bruger røremaskine, skal du ælte, til dejen slipper skålens kanter. Lad dejen hvile 30 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer i en ovnbradepande. Løft dejen over i bradepanden, som er smurt med lidt smeltet smør. Tryk med fingrene små fordybninger over hele dejen - de skal opfange den gode remonce, så vær ikke nærig med dem.

Remonce: Rør marcipan og brun farin sammen, så der ikke er nogen klumper. Rør det bløde smør i massen og tilsæt sirup og kanel.

Smør remoncen ud over hele dejen med en smal paletkniv og drys til sidst lidt brun farin ud over remoncen.

Lad brunsvigeren hæve lunt på køkkenbordet, til den når næsten op til bradepandens kant, det tager cirka en time. Bag brunsvigeren ved 200 grader i cirka 18-20 minutter. Afkøl den i bradepanden og pynt eventuelt med glasur eller slik før servering.

#madopskrifter #clausmeyer #brunsviger

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Pricerne kårer: Bager du Fyns bedste brunner?

Pricerne kårer: Bager du Fyns bedste brunner?

Opskrift på fynsk klassiker: Brunsviger

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere