Log ind

Opskrift: Bretzels

  • Opskrift: Bretzels
    1 / 2
    Foto: Skovdalnordic.com
  • Opskrift: Bretzels
    2 / 2
    Foto: Skovdalnordic.com

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

 

Mange tager på skiferie i disse uger. Hvis du er i de tyske alper, møder du måske Bretzel-kringlerne hængende ved restauranterne. Selv elsker jeg disse skønne kringler, men bollerne er lettere at lave og smager godt. Især når de er friskbagte.

 

4 dl lunken vand

1 spsk. rørsukker

1 tsk salt

1 pakke tørgær

750 g mel

60 g smør

 

2,5 l vand

2 spsk. natron

1 æggeblomme pisket med 1 spsk. vand

Groft salt til drys

 

Bland vand, sukker, salt og gær indtil gæren er opløst.

Hæld vandet i en røremaskine og tilsæt hvedemel og smør. Lad det køre i cirka fem minutter.

Lad dejen hæve en time.

Rul dejen ud i en lang pølse cirka tre centimeter i diameter.

Skær ud og rul til små boller.

Kog vand og natron i en sauterpande.

Kog bollerne seks ad gangen i cirka 30 sekunder og læg dem på en bageplade. Pensl med æggeblomme blandet med vand. Drys med salt og bag i cirka 13 minutter ved 230 grader i forvarmet ovn. 

  • fyens.dk

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere