Log ind

Muslingesuppe med safran

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ingredienser:

Ét kilo blåmuslinger.

Tre deciliter hvidvin.

Ét løg, to porre og fire gulerødder.

En spiseske olivenolie.

To fede hvidløg.

Safran, cirka 10 tråde.

To deciliter piskefløde.

Syv deciliter fiskefond.

Ét bundt persille.

Salt og peber.

Sådan gør du:

Rens muslingerne under rindende koldt vand og kassér de muslinger, som ikke har lukket sig efter et let bank.

Kom muslingerne i en gryde med hvidvin og damp dem i tre til fem minutter. Kassér de muslinger, som ikke har åbnet sig. Tag muslingerne op og hold dem varme.

Fint hakket løg samt porre og gulerødder i strimler svitses i olien med hvidløg i par minutter.

Tilsæt fiskefond og muslingefond samt fløde og giv dette et opkog.

Suppen serveres med muslinger drysset med hakket persille samt groft brød.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.

Mere om emnet

Se alle

Pastasalat med muslinger og persillepesto

Dampede muslinger med tomat

Det smager af musling

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere