Log ind

Kold blomkålssuppe med chorizo

  • Kold blomkålssuppe med chorizo
    Foto: Skovdal.dk
  • Kold blomkålssuppe med chorizo
    Foto: Skovdal.dk

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man har dyrket blomkål i Vesten siden 1600-tallet. I Danmark er sæsonen juni til november. Hjemme hos os har vi tit blomkål liggende. Det holder sig længe i køleskabet og er godt til mange forskellige retter.

1 blomkålshoved

1 l hønsekødsbouillon

75 g mandler

1 dl fløde

200 g chorizopølse

1 spsk. trøffelolie

Smag til med salt og peber

Blend blomkål sammen med bouillon, mandler og fløde.

Skær pølsen i mindre stykker, steg dem let og server.

Top den kolde suppe med pølse og persille og dryp med trøffelolie.

Put et laurbærblad i kogevandet, så lugter køkkenet ikke af kål.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere